Lara, Neal en Eveline met hun medailles.
Lara, Neal en Eveline met hun medailles. Foto: pr

Clubrecords en medailles voor Spartaan-leden op NK Indoor Junioren

Verenigingen

ATLETIEK • Tijdens de Nationale indoor kampioenschappen voor junioren in het Omnisport te Apeldoorn heeft polshoogspringer Neal Ott de titel veroverd bij de junioren A (onder 20 jaar).

De 17-jarige atleet van AV De Spartaan uit Lisse sprong met zijn glasfiberstok over 4,71 meter, wat tevens een verbetering van zijn eigen clubrecord betekende. Op de 60 meter horden voor meisjes junioren A wist clubgenote Lara Owobowale voor een stunt te zorgen door het zilver op te eisen. In de finale kwam de 17-jarige door een goede slotversnelling met 8,85 seconden als tweede over de finish. Eerder die dag wist zij in de series al haar clubrecord te verbeteren van 9,02 naar een spectaculaire 8,77 seconde. Eveline de Jong maakte de medaillespiegel compleet voor AV De Spartaan door bij de junioren A het brons te veroveren bij het hoogspringen. Een bescheiden 1,54 meter bleek tot haar eigen verbazing voldoende voor het podium. Steven Oosterkamp zorgde voor nog een clubrecord. Op de 200 meter finishte hij in 23,21 seconden bij de junioren A. Daarmee kwam hij jammer genoeg net te kort voor een finaleplaats.