Sterre van Schaik (6e), Ward Dielissen (3e) en Pien Hersman (2e).
Sterre van Schaik (6e), Ward Dielissen (3e) en Pien Hersman (2e). Foto: pr

Schaatstalenten Pien Hersman en Ward Dielissen behalen zilver en brons bij het NK Kortebaan in Biddinghuizen

Verenigingen

SCHAATSEN • Schaatsvereniging STS-KGM uit Sassenheim kijkt terug op een goede NK Kortebaan in Biddinghuizen, met Lissese inbreng.

De Lissese Pien Hersman wist afgelopen zondag voor het tweede jaar op rij het podium te halen bij het NK-supersprint over 140 meter in Biddinghuizen. Het 15-jarige schaatstalent verdedigde haar Nationale Titel uit 2018. Zeven van de negen omlopen was Pien de snelste in het zonnige Flevoland. Op slechts 0,02 seconden werd de vwo-scholiere 2e achter Cloe Hoogendoorn uit Woubrugge. Nederlands Kampioene Allround Pien Smit werd 3e.

Ward Dielissen wist als eerstejaars C-junior verrassend naar het brons te schaatsen over 160 meter. Iedere rit werd het talent uit Vogelenzang sneller, hetgeen hem uiteindelijk een bronzen medaille opleverde. Het 13-jarige talent hield zich goed staande tussen het sprintgeweld en heeft zich goed gerevancheerd na het missen van het NK-junioren Allround, na een ongelukkige diskwalificatie tijdens de selectiewedstrijden.

Sterre van Schaik behaalde knap de halve finale en de 6e plaats als eerstejaars C-junior. Ook twee andere jonge rijders van de STS-KGM Clubselectie mochten meedoen aan het NK Kortebaan. Laura Linssen en Shelley Blaauw behaalden de 19 en 20e plaats en zijn een mooie ervaring rijker. Bowien van der Spek uit Abbenes snelde maandagavond bij de B-junioren naar de 9e plaats. Een knappe prestatie van de eerstejaars B-junior.

Trainer Martin Hersman kijkt tevreden terug op het NK. "Schaatsen begint met snelheid. Dit is ongelooflijk belangrijk voor de toekomst. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal is deze wedstrijd superzwaar. Ik ben ontzettend trots op de STS'ers. We staan vanuit de club met 6 schaatsers aan de start, dit is nog nooit gebeurd in de geschiedenis van de club. De finalisten Ward en Pien starten negen keer in nog geen drie uur tijd. En dan met deze kleine verschillen het podium halen is voor deze jeugdige rijders een unieke prestatie."

Aankomend weekend nemen de STST-KGM Clubselectieleden Pien Hersman, Sterre van Schaik, Ward Dielissen en Bowien van der Spek in Deventer deel aan het NK-supersprint over 2 x 100 en 2 x 300 meter.

Pien Hersman in actie op het NK.

Uit de krant