Afbeelding

Heren 1 Hisalis zet thuis Woerden opzij met 2-0

Verenigingen

HOCKEY • De hockeyers uit Woerden gingen offensief van start in storm- en regenachtige omstandigheden tegen Hisalis Heren 1 die hun eerste veldwedstrijd na de zaalcompetitie speelden in Lisse. Toch had Hisalis weinig moeite met dit spel en kon het zelf de aanval telkens solide opbouwen. In eerste instantie ging het spel gelijk op met kansen en counters voor beide teams.

Na 20 minuten werd het 1-0 voor de thuisploeg Hisalis toen Sven Cozijn zijn push met de strafcorner hoog in het net kon slepen. De scheidsrechters lieten veel toe, zodat beide teams nogal fysiek konden spelen met af en toe wat gevaarlijk spel.

Kort na rust speelde de linksvoor van Hisalis de bal vanaf de achterlijn richting de strafbalstip. Hidde Kuiper wist met kunst en vliegwerk in duel met de keeper de bal over de doellijn te krijgen: 2-0. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.