Het thuispubliek zag vooral in de tweede helft een spannende wedstrijd.
Het thuispubliek zag vooral in de tweede helft een spannende wedstrijd. Foto: Auke Hoekstra

Heren 1 Hisalis houdt Nieuwegein op 3-3, Dames 1 verslaat Purmerend

Verenigingen

HOCKEY • Het was zondag 14 april Super Sunday bij hockeyclub Hisalis, met alle thuiswedstrijden. Hisalis Heren 1 ontving het eerste herenelftal van Nieuwegein.

Bij Heren 1 werd na wat aanvalsacties over en weer een overtreding van Hisalis zeer streng verzwaard tot een strafcorner tegen na vermeend te weinig afstand houden. De gasten wisten deze kans te verzilveren en de 1-0 te maken.

De 20 minuten daarna was het geboden spel niet wereldschokkend, met een opleving toen de doorgebroken speler van Hisalis Bruno Juray werd gehinderd door een Nieuwegein-verdediger. Hisalis kreeg wat gelukkig een strafcorner mee en Boudewijn Broersen scoorde hieruit de 1-1 wat ook de ruststand werd.

Gevaarlijk
Na de rust kwam Hisalis zeer gretig uit de startblokken, maakte het spel en zette Nieuwegein vast op eigen helft. Er waren toch twee counters van de bezoekers die beide direct gevaarlijk waren, dus Hisalis moest goed blijven opletten. De thuisclub kreeg een strafcorner mee, maar de sleeppush van Sven Cozijn scheerde net over het doel. Kort daarop kreeg Nieuwegein een strafcorner en bij die slag ging de bal via een verdedigende stick hoog het net in: 1-2. De keeper van Nieuwegein was goed in vorm en hield nog enkele ballen van Hisalis uit zijn doel. Cozijn waagde nog een poging met een hoge slag op doel nadat hij diep de cirkel in was gedrongen maar zijn bal ging naast.

De strafcorner die kort daarna volgde, ging via een variant van Broersen direct links naar Hisalis-spits Hidde Kuiper, die de gelijkmaker wist te scoren. Hisalis zette maximale druk op het doel van de bezoekers en kwam kort daarop bijna op voorsprong, maar Kuiper kreeg de tip-in niet goed op zijn stick, zodat de bal over de achterlijn verdween in plaats van in het doel.

Ontzetting
De ontzetting bij het Hisalis-publiek was groot toen Nieuwegein in de slotfase opnieuw op voorsprong kwam door een goed genomen strafcorner. Hisalis zette nu alles op alles om een nederlaag te voorkomen, aangevuurd door trainer/coach Tabe Roggeveen. Deze druk op Nieuwegein leidde tot een strafcorner drie minuten voor tijd. Broersen schoof opnieuw direct af op topscorer Kuiper die kalm de 3-3 wist in te pushen.

Meer dan een punt zat er zondag niet in voor Hisalis, maar het publiek had in ieder geval een spannende wedstrijd gezien, met name in de tweede helft.

Dames 1
Ook Dames 1 Hisalis speelde zondag thuis, en wel tegen de nummer 3, Purmerend.  Het eerste damesteam van Hisalis zit momenteel in een zeer goede flow. De ploeg met trainer/coach Vincent de Vos dwong vorige week bij koploper Hoorn al een gelijkspel af.

Afgelopen oktober werd Hisalis nog door Purmerend met 4-0 verslagen, dus er werd een moeilijke wedstrijd verwacht. De dames begonnen direct goed aan de wedstrijd en wisten veel druk op Purmerend te leggen. Aanvaller Tess van Bochove kreeg de bal scherp vanaf het middenveld aangespeeld en wist door te lopen tot de achterlijn. In plaats van een voorzet wist ze vanuit de korte hoek zelf de 1-0 hoog in het net te scoren.

Hisalis behield veldoverwicht en zette de een na de andere aanvalscombinatie op. Michelle Wijnhout brak door de verdediging van Purmerend en de keeper zag geen andere mogelijkheid dan de aanvaller onreglementair onderuit te halen. De terechte strafbal die volgde werd strak ingepusht door Anne van Tol: 2-0. Vlak voor rust kreeg Purmerend nog een strafcorner mee die raak was, dus met 2-1 konden de teams thee gaan drinken.

Na de rust lukte het Purmerend niet om zich te herpakken en Hisalis bleef de wedstrijd controleren. Er volgden nog meerdere goede aanvalscombinaties van de thuisploeg, waarvan een een-tweetje van Tess van Bochove met Dominique Hoogendoorn. Het duo kwam vanaf de middenlijn samen op in de aanval en het was Tess die uiteindelijk knap vrijgespeeld haar tweede doelpunt van de wedstrijd maakte.

De eindstand werd zo een verdiende overwinning van 3-1 voor thuisclub Hisalis.