FC Lisse start met Walking Football | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Bij walking football, bedoeld voor 55-plussers mag je niet rennen en fysiek contact wordt vermeden.
Bij walking football, bedoeld voor 55-plussers mag je niet rennen en fysiek contact wordt vermeden. (Foto: pr)

FC Lisse start met Walking Football

  Verenigingen

BEWEGEN • FC Lisse start op woensdag 24 april met een lessenreeks van 12 lessen Walking Football, op woensdagen van 10.00-11.30 uur. Na 12 lessen kunnen deelnemers besluiten om nog 42 lessen door te gaan.

Vooralsnog wordt gespeeld op kunstgras (veld 10). De eigen bijdrage van de deelnemers bedraagt 3 euro per les. De lessen worden door een ervaren trainer begeleid. Het walking football is mede tot stand gekomen door het Vitaal Lisse-project van Team Sportservice en FC Lisse.

Bij de totstandkoming van het programma zijn ook diverse (oud)spelers van FC Lisse betrokken, zoals Frans van der Laan, Izaak de Kooker, Richard van der Wiel en Jan Hageman. Jan vertelt: "De structuur is grofweg als volgt: ontspannen verzamelen, een goede warming-up, een oefenvorm en een partijspel. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau deelnemen. Er mag niet worden gerend, de bal mag niet hoog en fysiek contact wordt vermeden. Plezier staat voorop!"

Toch is het spel nog behoorlijk intensief, zo bleek tijdens de pilotwedstrijden die eerder al werden georganiseerd. Frans vult aan: "Het walking football is ideaal voor mensen die met het 7-7 voetbal niet meer kunnen meekomen of mensen die een tijd lang niet meer gesport hebben. Bij walking football hou je rekening met elkaar. Iedereen van 55+ kan deelnemen. Na afloop drinken we gezellig koffie in de kantine. Tijdens de nieuwjaarswedstrijden bleek de afgelopen jaren dat de animo om nog te voetballen onder de doelgroep groot is."

Opgeven kan bij Hubert Habers via hubert@fclisse.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>