Hutten bouwen | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Waar dat veilig was, mochten hutten ook uitbreiden met een eerste verdieping.
Waar dat veilig was, mochten hutten ook uitbreiden met een eerste verdieping. (Foto: pr)

Hutten bouwen

  Verenigingen

Lisse n Speeltuinvereniging Kindervreugd uit de Engel kijkt terug op drie geweldige dagen huttenbouw. Op woensdag 8 mei om 10 uur verzamelde er 50 kinderen in de speeltuin. Na een korte uitleg kon het bouwen beginnen. Er werden groepjes gemaakt en de plek van de hut werd bepaald en toen kon het slepen met hout en het timmeren beginnen.

In de speeltuin lagen hele stapels met pallets klaar en stonden er twee bakken met allerlei soorten kleine plankjes. Ondanks het wat mindere weer en een beetje regen gingen alle kinderen heel enthousiast aan de slag. De kinderen hadden zelf al bedacht hoe de hut eruit moest zien, en met soms wat hulp en tips van de organisatie ontstond er al snel een klein dorp met 14 hutten. Iedereen was heerlijk bezig en dolenthousiast. Om 16.00 uur gingen de bouwers voldaan naar huis.

De volgende dag werd er weer hard verder gebouwd en verschenen inmiddels ook de eerste verdiepingen op verschillende hutten. Hoe hoger hoe leuker! Voordat een hut de hoogte in mocht, was deze eerst gecontroleerd op stevigheid. Ook op dag 2 waren we met ongeveer 50 kinderen alleen het weer was veel beter dan de woensdag. De kinderen bleven slepen met hout. In de ochtend was er een nieuwe lading dichte pallets en los hout geleverd, dus er kon nog heel wat getimmerd worden.

Op vrijdag 10 mei waren ook de kinderen jonger dan 6 jaar van harte welkom. Zij gingen hun eigen kartonnen huis schilderen. Het dorp had hierdoor al snel uitbreiding naar 19 hutten. De oudere kinderen gingen verder met het timmeren aan hun eigen hut. Er werden tafeltjes en stoeltjes gefabriceerd en de hut werd verder ingericht en versierd. De kinderen waren het timmeren nog helemaal niet zat.

Na de gezamenlijke lunch was het tijd voor het speciale middagprogramma. In het thema cowboys en indianen waren er verschillende spelletjes te doen. De kinderen konden op een rodeostier, en rondje maken op een echt paard, lasso- en hoefijzer gooien en goud zoeken (snoephappen). Binnen kon er een dromenvanger of verentooi gemaakt worden. De tijd vloog voorbij. Op deze laatste dag mochten de kinderen ook in hun hut blijven eten. De frikadellen en patat smaakten heerlijk. Om 18.30 uur kwamen de ouders kijken en was het tijd om het losse hout op te ruimen en de persoonlijke spullen mee te nemen. De huttenbouw was helaas weer afgelopen.

S.V. Kindervreugd kijkt terug op een heel geslaagde huttenbouw met heel veel enthousiaste kinderen. Speciale dank gaat naar de mensen van de EHBO voor hun goede zorg tijdens de kleine ongelukjes. Want in drie dagen tijd slaat echt iedereen wel eens op zijn duim. Ook waren er kinderen die blaren kregen van het timmeren. En ook dank aan de verschillende vrijwilligers: zonder hun was dit evenement niet mogelijk geweest.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>