Doelpuntenregen bij Hisalis Heren 1 en Dames 1 | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Foto: Sam Hoekstra
Sport

Doelpuntenregen bij Hisalis Heren 1 en Dames 1

  Verenigingen

HOCKEY • Het regende doelpunten zondag bij de thuiswedstrijden van Hisalis Heren 1 en Dames 1. Echter niet altijd ten gunste van de thuisploeg. Heren 1 verloor van nummer 2 Weesp met 1-7, maar Dames 1 wist hekkensluiter Heerhugowaard met 7-0 te verslaan.

In de top van de herencompetitie hebben Hoorn, Weesp en Muiderberg alle drie nog kans op het kampioenschap. Deze ploegen moeten dan elke wedstrijd winnen en zo veel mogelijk doelpunten maken voor het doelsaldo. Gisteren werd Hisalis Heren 1 slachtoffer van deze dadendrang van Weesp. De start was nog heel fraai toen JA1-invaller Jochem van Schieveen de score leek te openen. Maar de bal die hij met een fraaie backhandslag diep vanaf de achterlijn gaf, bleek de achterlijn gepasseerd te hebben, zodat zijn doelpunt werd afgekeurd.

Daarna kwam Weesp goed in de wedstrijd en Hisalis kon niet voldoende tegenstand bieden. Koen Wubbe redde de eer van zijn team met zijn fraaie doelpunt zodat de eindstand 1-7 werd.

Dames 1
Zondag stond de thuiswedstrijd tegen Heerhugowaard op het programma van Dames 1 Hisalis. De uitwedstrijd tegen Heerhugowaard had Hisalis met 0-3 gewonnen, de doelstelling was nu om nog meer doelpunten te scoren tegen deze hekkensluiter van de competitie.

Direct vanaf de start kreeg Hisalis al veel kansen. De thuisploeg zette veel druk op de tegenstander, waardoor ze veel opbouwende acties van Heerhugowaard wist te onderscheppen. De kansen werden echter niet goed afgemaakt, bovendien stond er een sterke keeper van Heerhugowaard in de goal die meermalen goed ingreep.

Gelukkig voor Hisalis viel dan toch vrij snel de 1-0, doordat Michelle Wijnhout scherp klaar stond op de stip en in de rebound wist te scoren. Na nog vele kansen viel uiteindelijk, vlak voor rust, de 2-0 door een mooie actie van Tess van Bochove die ze zelf wist af te maken.

Trainercoach Vincent de Vos benadrukte in de rust dat er weliswaar goed werd gehockeyd en dat er mooi werd samengespeeld, maar dat nog veel te weinig kansen werden verzilverd in doelpunten. Met deze opdracht op zak kwam Hisalis sterk gemotiveerd het veld weer op. Al snel viel de 3-0 door een sterke aanname, gevolgd door een gecontroleerde hoge push op goal van Anne van Tol. Tess van Bochove breidde de score uit tot 5-0 met twee doelpunten, de één vanuit de strafcorner en de ander vanuit een goede aanval.

De 6-0 viel doordat Saskia Joosten een harde flats de cirkel in gaf, terwijl er mooi ruimte werd gemaakt. Anne van Tol stond precies daar gepositioneerd klaar om de bal te ontvangen en wist de bal gedecideerd over de keeper heen de goal in te tippen.

De laatste goal werd gescoord vanuit een strafcorner, waarbij Dominique Hoogendoorn hard en strak de bal op de plank sloeg, wat zorgde voor een prachtige eindstand van 7-0.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>