Nieuwe lelieschouw van de Shawano's gedoopt | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Lisanne de Winter (l.) en Lisa Meeuwissen dopen de schouw, geholpen door voorzitter Paul Scheps.
Lisanne de Winter (l.) en Lisa Meeuwissen dopen de schouw, geholpen door voorzitter Paul Scheps. (Foto: Arie in 't Veld)

Nieuwe lelieschouw van de Shawano's gedoopt

  Verenigingen

SCOUTING • Onder het toeziend oog van zo'n beetje alle leden is zaterdag de nieuwe lelieschouw 'Gaotica' van de waterexplorers van Scoutinggroep Shawano's gedoopt. Het sluitstuk van heel veel werk, waarbij men is geholpen door vele hulpvaardige handen en diverse fondsen die financiële inbreng hadden.

Door Arie in 't Veld

In de zomer zijn de waterscouts en waterexplorers elke zaterdag zeilend te vinden in hun lelievletten en lelieschouwen op de Kaag. Om dit te kunnen blijven doen zijn de Shawano's bezig met het vernieuwen van de vloot. Dit jaar stond de lelieschouw van de waterexplorers op de planning. Deze is namelijk al meer dan 68 jaar oud. Voorzitter Paul Scheps vertelt dat na jaren in de vaart houden met 'noodverbanden' het dan ook tijd voor vervanging werd. "Met dank aan het Schipholfonds en Stichting Jeugdhuis Horizon is het gelukt om de financiën rond te krijgen. Met dit geld konden de Shawano's een nieuw casco laten maken. Vervolgens is het casco vaarklaar gemaakt met behulp van een paar handige mensen binnen het netwerk van de Shawano's. Zo heeft de opa van een paar leden de houten zwaarden, giek, gaffel, pennenbank en boegspriet gemaakt. Ook onze technische dienst is druk geweest met de nieuwe schouw. Zij hebben vlonders, bankjes, stagen, vallen en lijnen aangebracht. Al met al een behoorlijke klus, maar het is gelukt."

Scheps vertelt ook dat scoutingroep Shawano's een jeugdvereniging is met ruim 100 leden in de leeftijd van 5 tot 18 jaar en zo'n 50 man enthousiaste vrijwilligers. "De groep, opgericht in 1962, is een unieke combinatie van land- en waterscouting. Elke week komen wij met veel plezier bij elkaar in het clubhuis aan de Randmeerstraat." Inmiddels beschikt de vereniging over tien schepen, waarvan het tiende schip zaterdag werd overgedragen door Ariaan van der Vlugt, voorzitter van de beheerstichting van de Shawano's die verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van alle kapitaalgoederen van de vereniging. De doop werd zaterdag verricht door Lisanne de Winter en Lisa Meeuwissen, geholpen door voorzitter Scheps, nadat Odessa Kalkhuis de beste wensen over het schip had uitgesproken. Het is een prachtig schip geworden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>