Ter Specke Bokaal: topatletiek in Lisse | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Topatleten bij de officieuze opening van het outdoor atletiekseizoen.
Topatleten bij de officieuze opening van het outdoor atletiekseizoen. (Foto: Erik van Leeuwen)

Ter Specke Bokaal: topatletiek in Lisse

  Verenigingen

ATLETIEK • Op de atletiekbaan van A.V. De Spartaan barst zaterdag 18 mei de strijd om de Ter Specke Bokaal weer los. Vele toppers uit binnen- en buitenland komen hun kunsten vertonen. Speerwerpen voor mannen, discuswerpen voor vrouwen en 110 m horden voor mannen hebben een sterk deelnemersveld dat gegarandeerd voor spektakel zal zorgen.

De Ter Specke Bokaal is al jarenlang de officieuze opening van het outdoor atletiekseizoen, onderdeel van het Nationaal Baancircuit. De beste prestatie van de dag wordt beloond met de Ter Specke Bokaal. De aftrap is om 11.30 uur. Het hoofdprogramma begint om 14.30 uur en de bokalen worden rond 17.00 uitgereikt. Toegang is zoals altijd gratis.

Een in het oog springend onderdeel dit jaar is het speerwerpen voor mannen. Vier atleten zijn in het verleden al (ver) voorbij de 70 meter geschoten. Wellicht zien we dit jaar de speer bij de mannen voor het eerst in het Nationale Baancircuit wel over de 80 meter gaan? Verder zal onze Nederlandse discustopper Corinne Nugter sterke tegenstand krijgen van Kirsty Law en Shadine Duquemin uit het Verenigd Koninkrijk. Deze drie vrouwen en toptalent Alida van Daalen gaan er vast weer een mooie show van maken om te bepalen wie het discuswerpen wint.

Op de 110 m horden voor de mannen staat bijna de gehele top 6 van het vorige outdoorseizoen aan de start. Met specialisten als Koen Smet en Job Beintema en meerkampers Eelco Sintnicolaas en Pieter Braun wordt dit waarschijnlijk een van de spannendste hordenraces die we in de afgelopen jaren hebben gezien op de Ter Specke Bokaal.

Naast het lopen en werpen wordt er natuurlijk ook weer gesprongen en een van de meest veelbelovende onderdelen lijkt het hoogspringen voor mannen te worden. Op de deelnemerslijst staan drie atleten met een persoonlijk record van 2,15 meter en nog twee atleten die 2,13 meter hebben staan. Een strijd dus tussen vijf mannen die allemaal met de winst naar huis kunnen gaan.

Bij het polsstokspringen voor de vrouwen zien we Killiana Heijmans aan de start verschijnen. Zij heeft een persoonlijk record staan van 4,28 meter, hiermee blijft ze slechts 7 centimeter verwijderd van het Nationale Baancircuitrecord. Ook het jonge talent Marijke Wijnmaalen (persoonlijk record: 4,20 meter) komt al aardig in de buurt van dit record. Al met al belooft de Ter Specke Bokaal weer een ontzettend mooie wedstrijd te worden. Ga naar www.terspeckebokaal.nl voor het programma, het laatste nieuws en het deelnemersveld. 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>