Kogelstoten op het Vierkant | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Patrick Cronie met de kogel in actie op het Vierkant.
Patrick Cronie met de kogel in actie op het Vierkant. (Foto: Remco Out)

Kogelstoten op het Vierkant

  Verenigingen

DEMONSTRATIE • De beste Nederlandse kogelstoters gooiden zondag met kogels over het Vierkant. Atletiekvereniging De Spartaan organiseerde hier een urban event ter promotie van de Ter Specke Bokaal die komende zondag plaatsvindt.

Door Remco Out

Midden op het Vierkant was een kogelstootbak neergezet, omgeven door een hoog net, zodat de kogels niet overal op het plein terecht kwamen. De gezellige wedstrijd was ook nog spannend. De Nederlands kampioen Patrick Cronie deed mee. Hij kan met de kogel van 7,26 kilo wel 19,80 meter gooien. Zijn tegenstander was de jonge werper Sven Poelman die steeds verder gooit. Uiteindelijk won toch Patrick Cronie het eerste potje dat ze speelden. De Nederlandse toppers kwamen graag meespelen met deze wedstrijd. Zij hebben niet vaak dat de toeschouwers zo dicht op de wedstrijd staan. Er was genoeg publiek aan het kijken op deze zonnige dag. Ook mochten een paar kinderen proberen om met een lichtere kogel te werpen.

Dichtbij
"We willen op deze manier de sport dichter bij de inwoners van Lisse brengen. Normaal gesproken zit je ver van de kogelbak af als je bij een wedstrijd kijkt. Nu kan iedereen echt naast de bak staan", vertelt secretaris van de Ter Specke Bokaal, Jelle van der Zon. Het is ook iets bijzonders. Dit is pas de tweede keer dat een kogelstootwedstrijd midden in een dorp wordt gehouden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>