Schaakvereniging De Zwarte Pion promoveert naar hoofdklasse | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Wie ook zin heeft in een potje schaak, kan donderdagavond terecht in 't Poelhuys.
Wie ook zin heeft in een potje schaak, kan donderdagavond terecht in 't Poelhuys. (Foto: pexels.com)

Schaakvereniging De Zwarte Pion promoveert naar hoofdklasse

  Verenigingen

DENKSPORT • Het seizoen 2018/19 is voor schaakvereniging De Zwarte Pion zeer geslaagd verlopen. Met afgetekende winsten op onder meer Bodegraven, Noordwijk en Oegstgeest is DZP 1 gepromoveerd naar de hoofdklasse en zal zich komend seizoen moeten meten met de hele groten.

Tjerk Albregtse, die ook uitkomt voor de Delftse schaakvereniging, werd topscoorder voor Lisse met 4,5 uit 7. Tevens kreeg DZP 1 versterking van Ewout Mueller die zich de perfecte teamspeler toonde. Ook DZP 2 scoorde goed en heeft zich gehandhaafd in de tweede klasse.

Het clubkampioenschap werd dit jaar na twintig speelavonden voor het eerst beslist in een dubbele vierkamp. Na zes rondes met zenuwslopende schaakpartijen trok Joost van Hal aan het langste eind en met een ongeslagen status mag hij zich met recht de clubkampioen van 2019 noemen. De finalegroep B werd met overmacht gewonnen door de jeugdige Mark van der Ploeg. Met 7 gewonnen partijen en 2 remises bleef hij de anderen ver voor. De Rapidcompetitie was dit jaar een prooi voor Johan den Breejen. De jeugdleider en ex-kampioen was de rest weer eens te vlug af.

Ook een potje schaken? Elke donderdagavond in 't Poelhuys aan de Vivaldistraat 4. De jeugd speelt van 18.45 tot 19.45 uur. De senioren starten om 20.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.dezwartepion.com.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>