Juf Erika neemt na 35 jaar afscheid van Fit: 'Iedereen zou 'n tijdje moeten turnen' | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Juf Erika heeft een prachtige tijd gehad bij Fit. Ze gaat een nieuwe opleiding beginnen en neemt daarom afscheid van de vereniging.
Juf Erika heeft een prachtige tijd gehad bij Fit. Ze gaat een nieuwe opleiding beginnen en neemt daarom afscheid van de vereniging. (Foto: pr)

Juf Erika neemt na 35 jaar afscheid van Fit: 'Iedereen zou 'n tijdje moeten turnen'

  Verenigingen

LISSE • Op 3-jarige leeftijd begon ze aan haar carrière bij Fit Lisse: Erika de Kooker. Eerst natuurlijk als turnster, maar later ook als leiding. Afgelopen vrijdag nam zij na 35 jaar afscheid van haar geliefde gymnastiekvereniging. Uitgezwaaid door de kinderen en ouders van de (door haar opgerichte) ouder- en kindgym.

Al op 5-jarige leeftijd kwam Erika bij de selectie van de gymnastiekvereniging. In die tijd mocht je niet alleen selectieturnen, maar was je ook nog verplicht om naar de recreatie te gaan in de gymzaal aan de Heereweg. En Erika ging al heel snel assisteren in andere lessen. Zo kwam het lesgeven erbij, een van Erika's mooiste turnervaringen. "Als ik de meiden zie die ik vroeger les heb gegeven en die nu zelf kinderen begeleiden, dan ben ik best wel trots. Ik vind turnen de mooiste sport die er is, want het is niet alleen een sociaal gebeuren. Er zit van alles in: kracht, lenigheid, durf, noem maar op. Ik ben nog geen sport tegengekomen waar zoveel variatie in zit. Ieder mens zou voor zijn ontwikkeling een paar jaar moeten turnen!"

Lessen voor de jongsten
Erika heeft veel verschillende lessen gegeven: callanetics, peuterdans, selectie, recreatie, jongens, meisjes en de ouder- en kindgym. Dat laatste deed ze tot deze week nog steeds op woensdag- en vrijdagochtend voor een enthousiaste groep, afkomstig uit de hele Bollenstreek. "Mijn idee is dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met bewegen. Dus toen in Nederland lessen ontstonden speciaal voor dreumesen en peuters, ben ik mij gaan oriënteren en zo kwam dit ook in het lesprogramma van Fit. Het werd een succes, zowel de peuterdans met muziek als de ouder- en kindgym. We begonnen met één les en dat is gegroeid naar drie lessen per week.'

Mooie herinneringen
Erika vervolgt: "Met mijn passie voor bewegen heb ik bij Fit een prachtige tijd gehad. Alle vormen van gym en turnen, maar ook zomerkampen, wedstrijden, sinterklaasfeesten, jeugd- en recreatieprogramma's." Andere hoogtepunten waren voor haar de prestaties met de selectiedames en de springgroep. Zo ging ze onder meer naar Berlijn, Göteborg en Lissabon voor de Gymneastrada, een wereldwijd dans- en turnevenement dat eens in de vier jaar plaatsvindt. "Allemaal even mooi!"

Drijvende kracht
Ton Wildenburg, voorzitter van Fit Lisse, vindt het jammer dat Erika de vereniging gaat verlaten. "Erika is voor veel activiteiten van Fit een drijvende kracht en inspireert mensen om vanaf jonge leeftijd te gaan bewegen", vertelt hij. "Daarnaast is zij steeds een voorbeeld voor de leiding geweest waar ik als voorzitter enorm trots op ben. Wij wensen Erika veel plezier met de nieuwe opleiding die zij gaat starten en bedanken haar voor jaren van turnplezier voor onze leden."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>