NK Petanque voor mixteams bij Les boules fleuries | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Links staan Koos en Rob, met een deel van de deelnemende teams.
Links staan Koos en Rob, met een deel van de deelnemende teams. (Foto: Esther Akerboom)

NK Petanque voor mixteams bij Les boules fleuries

  Verenigingen

SPORT • Jeu-de-boulesvereniging Les boules fleuries staat een belangrijk weekend te wachten. Aanstaande zaterdag en zondag wordt in hun accommodatie het Nederlands kampioenschap Petanque voor mixteams gehouden. Ruim 180 spelers uit heel Nederland spelen in teams, bestaande uit een vrouw en een man, om het kampioenschap van 2019.

Door Esther Akerboom

De vereniging is gehuisvest in een prachtig onderkomen aan de Gerard Doustraat 52. Deze bestaat uit 32 buiten- en 14 binnenbanen en, ook belangrijk, een grote gezellige kantine. Met 244 leden behoort zij tot de vijf grootste van Nederland. "Het leuke is dat we het hele jaar door spelen, er is geen zomerstop. En er zijn zoveel competities dat we het hele jaar kunnen vullen", vertelt speler en accommodatiebeheerder Koos van Dijk. "Bovendien hoef je je nooit te vervelen, want er is genoeg vrijwilligerswerk te doen." De vereniging heeft dan ook een sociale functie. "Er komen onder andere veel ouderen die alleen zijn bij ons spelen. Het is fysiek niet al te zwaar, je hoeft niet eens te kunnen bukken om de ballen op te rapen, want daar hebben we een magneetstok voor. Je kunt het zelfs vanuit een rolstoel spelen. Ons oudste lid is 93 jaar, het jongste lid is 31", zegt Van Dijk.

Het is de eerste keer dat het Nederlands Kampioenschap bij Les boules fleuries wordt gehouden. Coördinator Rob van der Zwet is daar erg trots op. "We hebben ons al een aantal keren aangemeld voor het NK en nu is het gelukt. De locatie is bekeken en goedgekeurd. We zijn hard bezig met de voorbereidingen en alles is tip-top in orde gemaakt. Van onze vereniging doen er zes teams mee." Zaterdag 13 juli om 10.00 uur verricht wethouder Jeanet van der Laan de openingshandeling en worden er wedstrijdrondes gespeeld. De zestien beste teams strijden zondag 14 juli om het kampioenschap op basis van een knock-outsysteem. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>