Programma HDV deze week op de mat | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Tom Rooijakkers (rechts) overhandigt het eerste boekje aan oud-pikeur Bert van Dooyeweerd. | Foto: pr
Tom Rooijakkers (rechts) overhandigt het eerste boekje aan oud-pikeur Bert van Dooyeweerd. | Foto: pr (Foto: pr)
Feestweek

Programma HDV deze week op de mat

  Verenigingen

Het programmaboekje van de Harddraverijverenigig Lisse en omstreken is zaterdag gepresenteerd. Bij die presentatie stond voorzitter Tom Rooijakkers eerst stil bij het overlijden Jan Eichhorn. Jan was een verenigingsman van het eerste uur en met een moment stilte werd hij herdacht.

Door Arie in 't Veld

Nog een kleine drie weken en dan gaan alle vrijwilligers weer aan de bak en bruist het dorp tijdens de feestweek en draverij. De organisatie van de korte baan krijgt in 2021 te maken met een nieuwe wet op de kansspelbelasting. Dit heeft grote gevolgen voor de offline bezetting zoals die gebeurt bij onder andere de draverijen in Nederland. De totalisator en wedkantoor Runners zijn in gesprek met gemeenten en de overheid om de huidige situatie bij de draverijen in stand te houden. De HDV Lisse wil ze een steuntje in de rug geven en daarom werd zaterdag het eerste boekje uitgereikt aan Bert van Dooyeweerd. Bert was zelf pikeur en heeft onder ander 2 keer gewonnen in Lisse. Ook heeft hij de Gouden Tulp gewonnen.
Bert is de zoon van gerenommeerd Nederlands pikeur en paardentrainer Jan van Dooyeweerd. Die wist in zijn carrière meer dan 2300 keer een wedstrijd te winnen. Eland en Jojo Buitenzorg waren de paarden waarmee hij de meeste successen behaalde. Bert is nu actief in de wedkantoren. De totalisator van Santpoort was dit jaar 141.000 euro. Hij hoopt in Lisse weer op een mooie omzet. Hopelijk zet de stijgende lijn van vorig jaar ook dit jaar weer door.

Poldercross
Het boekje is door de commissie publiciteit verzorgd en wordt deze week huis-aan-huis verspreid in Lisse en Lisserbroek. Tevens staat het boekje vanaf heden online. In het boekje staat een aantal nieuw evenementen zoals de poldercross. Hierbij is plek voor 500 deelnemers en men hoopt zoveel deelnemers te mogen verwelkomen. Daarnaast is er een spectaculaire Kinderkart, waarin de HDV op zoek gaat naar de Lissese Max Verstappen. Er zijn een aantal jubilea te vieren. Zoals de Taptoe 40 jaar, de puzzelrit en het eventing 50 jaar.

Medewerker van het jaar
Dit jaar kon de medewerker van het jaar niet aanwezig zijn bij de medewerkersmiddag. Uit de wandelgangen bleek dat hij ook niet tijdens de feestweek in Lisse zou zijn. Tijdens een commissiebijeenkomst werd de medewerker verrast door een afvaardiging van het bestuur. Dit jaar viel de eer te beurt aan Dick Siebelt. Hij is actief lid van de HDV en penningmeester van verschillende commissie sinds 2012.
Het aankomend talent van het jaar was wel aanwezig, namelijk Niekee Slobbe. Zij ontving deze waarderingsprijs. Zij is al bij een aantal evenementen actief, waaronder de nieuwe poldercross.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>