Heren 1 Hisalis speelde tegen het gedegradeerde Zeewolde.
Heren 1 Hisalis speelde tegen het gedegradeerde Zeewolde. Foto: Auke Hoekstra

Heren 1 Hisalis zet Zeewolde uit weg met 0-6

Verenigingen

De hockeycompetitie is weer gestart en het eerste Herenteam van Hisalis vertrok zondag naar een nieuwe tegenstander: Zeewolde, gedegradeerd uit de tweede klasse.

Door Caroline van den Bosch

De ploegen moesten even aan elkaar wennen, maar na een goed kwartier werd de score van het seizoen door Hisalis geopend uit de rebound van een strafcorner door debutant uit de jeugd Sam van Tol. De rest van de eerste helft wist Zeewolde Hisalis nog van zich af te houden, maar in de tweede helft maakte Boudewijn Broersen al snel de 0-2 met een scherp geplaatste bal uit de strafcorner. Daarna liep de score gestaag op: Hidde Kuiper maakte de 0-3 met een snelle slag uit de draai die de keeper van Zeewolde verraste. Matthijs Wijling speelde attent de bal uit de rebound van de keeper op de plank en noteerde de 0-4.
Hisalis zette Zeewolde vast op de eigen helft en kon aanval na aanval opzetten. Sven Cozijn passte vanaf de middellijn de bal zuiver op Maarten de Wit. Die kwam vanaf linksvoor de cirkel in gesprint en sloeg de bal in de beweging hard in de kruising: 0-5. De tegenstander werd wat moedeloos van het steeds beter spelende Hisalis. De uitslag werd nóg fraaier toen Boudewijn Thuis vanuit het achterveld met een prachtige pass Kuiper wist te bereiken, die vervolgens spectaculair met een sliding de bal achter de keeper van Zeewolde wist te tippen. Met deze 0-6 uitslag kon coach Tabe Roggeveen tevreden met zijn team de overwinning vieren.