Afbeelding
Foto: pixabay

Les boules fleuries 1 moeizaam van start in competitie

Verenigingen Sport

In mei van dit jaar werd het 1e team van Les boules fleuries kampioen en promoveerde het naar de op een na hoogste afdeling van de Nationale Petanque Competitie (NPC). Afgelopen zaterdag ging de competitie weer van start. Veertien zaterdagen tot eind maart wordt er door vier teams van Lbf gestreden om het kampioenschap in hun afdeling.

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Mix in juli heeft men kunnen zien wat een boeiende sport petanque/jeu de boules is, die niet alleen door ouderen beoefend wordt. Op de finaledag was de jeugd duidelijk in de meerderheid. Het 1e team gaat het moeilijk krijgen, want deze afdeling leunt tegen de top van Nederland aan. Handhaven is ons doel, volgens de captains van het team, Rob van der Zwet en Koos van Dijk.

Afgelopen zaterdag moest Lbf 1 zijn eerste wedstrijd spelen tegen Midi Delft. Door omstandigheden was het Lissese team nog niet op zijn sterkst. In de eerste ronde wisten Marian Nederlof en Rob van der Zwet hun partij te winnen. Ook Bernadette Daniëls, Ruud de Groot en Leroy Dijkman behaalden een overwinning, maar daar bleef het bij. Met een 6-2 nederlaag keerde Lbf 1 huiswaarts. Toch was captain Rob van der Zwet niet ontevreden. "We zijn echt niet weggespeeld , we hebben zelfs goed gespeeld. We moeten reëel zijn: er staan ons nog 13 zware wedstrijden te wachten".
Twee andere teams waren niet ontevreden met een gelijkspel van 4-4-

Een dag na deze eerste competitiedag kon er ontspannen gespeeld worden tijdens het zonovergoten Harddraverijtoernooi met bijna 200 deelnemers. Jong en oud genoten van een paar spannende potjes boulen.

Uit de krant