Heren 1 Hisalis verliest thuis kostbare punten tegen Athena: 1-2 | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Andreas Lehmann in een gevecht om de bal.
Andreas Lehmann in een gevecht om de bal. (Foto: Henk Cozijn)
Sport

Heren 1 Hisalis verliest thuis kostbare punten tegen Athena: 1-2

  Verenigingen

Heren 1 van hockeyclub Hisalis speelde zondag 13 oktober thuis tegen Athena uit Amsterdam. Deze tegenstander stond gelijk met Hisalis in de competitie, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Verslag: Caroline van den Bosch

De bezoekers drongen direct aan en kwamen na 10 minuten al op 0-1 voorsprong na een snel genomen vrije slag op de 23-meterlijn, die de verdediging niet goed wist te verwerken. Aan het einde van het eerste kwart kreeg Hisalis een strafcorner mee. De bal werd niet goed aangenomen en belandde in een scrimmage van spelers rond de strafbalstip. Uiteindelijk was het Hidde Kuiper die de bal handig vanuit de draai hard het doel van Athena in kon schieten: 1-1. Kort daarop waren er nog twee grote kansen voor Kuiper, maar die gingen in het zijnet en naast.
In het tweede kwart waren er nog enkele strafcorners voor Hisalis; de harde kogels van Boudewijn Broersen werden echter vakkundig gestopt door de keeper van Athena en ook de varianten strandden door wat onnauwkeurige aannames. Kort voor rust leidde een snelle counteractie van Athena tot een 2-1 overtalsituatie voor het doel van keeper Pim Vreeken, maar de terug stormende verdediging van Hisalis dwong uiteindelijk de aanvalsslag van de Athena spits naast het doel.
De tweede helft liet kansen zien voor beide kanten; Hisalis kreeg opnieuw strafcorners mee, die gingen er niet in. Uiteindelijk was Athena nog wel succesvol door een van hun strafcorners hoog in het net te pushen: 1-2 voor de bezoekers. Nog twee gevaarlijke strafcorners werden gekeerd door respectievelijk de Hisalis-uitloper en de keeper zodat de schade beperkt bleef. Hisalis bleef als team bleef hard werken om er nog een gelijkspel uit te halen en kreeg nog meerdere kansen, de ballen troffen echter geen doel. Athena hield gecontroleerd haar voorsprong vast, dus de eindstand bleef op 1-2 steken.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>