Anne van Tol scoorde de eerste gelijkmaker.
Anne van Tol scoorde de eerste gelijkmaker. Foto: Sam Hoekstra

Dames 1 Hisalis houdt lang stand tegen koploper Noordwijk: 2-3 verlies

Verenigingen Sport

Het eerste damesteam van hockeyvereniging Hisalis ontving zondag 10 november de koploper van de competitie Noordwijk. Het was dus een heuse Bollenstreekderby op het zonovergoten veld in Lisse. Dit zorgde voor een goede sfeer en de wil om te winnen was volop aanwezig.

Door Lindy Out

Na het eerste fluitsignaal ging het gelijk op, Noordwijk benutte echter de eerste serieuze kans en scoorde uit een tip-in. Hisalis toonde direct daarna haar veerkracht en ging vol voor de gelijkmaker. Anne van Tol kreeg haar kans en sloeg met een harde backhandslag de 1-1 in het doel van Noordwijk. Tot de rust hielden beide teams elkaar in evenwicht met over en weer gevaarlijke aanvallen.
Na rust was het opnieuw Noordwijk die de ban brak met hun tweede tegendoelpunt. Dit zorgde wel voor een opleving in felheid van het team van Hisalis. Binnen een minuut kwam er een prachtige actie van invaller uit Meisjes A1 Bente de Haas over de linkerkant, haar voorzet kwam nauwkeurig aan bij de inkomende Benice Wielinga die de 2-2 kon intippen.

Het leek er lang op dat Hisalis voor een kleine sensatie zou zorgen door een punt te pakken tegen de koploper, maar tot grote spijt van Hisalis wist Noordwijk in de laatste minuut toch de 2-3 te scoren wat wel een domper was na de grote inzet van de thuisploeg. De laatste twee wedstrijden voor de winterstop zijn tegen lager geplaatste tegenstanders, dus dat biedt nog goede perspectieven voor Hisalis.