Afbeelding

Basketbalvereniging Lisse ten onder in Utrecht

Verenigingen Sport

BV Lisse speelde zondagmiddag in Utrecht tegen de Cangeroes. Na een spannende wedstrijd wisten de Cangeroes uit te lopen in de slotfase van de wedstrijd. Het werd 87 - 69.

Door Sander Korteweg

Voor beide ploegen was dit een zeer belangrijke wedstrijd. Een winst had Lisse in een uitstekende uitgangspositie gebracht op de ranglijst. Dan hadden ze gedeeld eerste gestaan met twee verliespartijen los van de nummer 3. Genoeg reden om alles te geven voor winst.
Het eerste kwart gaat gelijk op. Lisse speelt verdedigend en weet daarnaast de ballen uitstekend af te maken. De spelers van Lisse missen echter veel vrije worpen, iets dat de hele wedstrijd het geval bleek. Het kwart eindigt in 19 - 16.
Het tweede kwart wordt gekenmerkt door zeer matige verdediging van de Lissenaren. De Utrecht Cangeroes weten daar wel raad mee en gooien al hun onverdedigde driepunters er gemakkelijk in. Lisse weet gelukkig dit kwart aanvallend goed mee te komen. Het kwart eindigt in 45 - 34.
In de rust kijkt Lisse tegen een flinke achterstand aan. Het is duidelijk dat er de tweede helft hard gewerkt moet gaan worden om deze achterstand om te buigen in een winst. Coach Metin geeft zijn team mee om harder terug te rennen in de verdediging en de driepunter beter te verdedigen.
Desondanks begint het derde kwart dramatisch. De thuisploeg weet binnen een minuut drie keer te scoren en zet daarmee de stand op 51 - 34. BV Lisse vlucht in een time-out. Thomas Vos laat na deze time-out van zich horen en gooit er zes punten in. Helaas verstapt hij zich in een fastbreaksituatie en gaat daarbij door zijn enkel. De rest van dit kwart geven beide teams elkaar weinig speelruimte. Eindstand na drie kwarten: 59 - 48.
In het vierde kwart wordt er indrukwekkend bikkelwerk vertoond door de Lissenaren. Het laat zich echter niet zien in de stand. Na vijf minuten staat Lisse nog zes puntjes achter. Na een blessure van een van de spelers van Lisse, kunnen ze het niet meer bijbenen. De thuisploeg weet goed de open man te vinden en gooit er in de laatste vijf minuten van de wedstrijd nog 16 punten in, tegenover 4 punten van de Lissenaren. De enigszins geflatteerde eindstand bedraagt 87 - 69.
Scores: Sander Korteweg 18, Allard de Jong 12, Wouter Luik 9, Rohan van der Zwet en Stefan Vos 8, Thomas Vos 7, Maurijn Spierenburg 4, Wytse de Jong 2, Roland Wessels 1. Koen van der Zwet en Joost Mens scoorden niet.