Logo lissernieuws.nl
Henk de Jong en Hans Maarschalk geven de trailruntraining op donderdagavond in de Amsterdamse Waterleidingduinen.
Henk de Jong en Hans Maarschalk geven de trailruntraining op donderdagavond in de Amsterdamse Waterleidingduinen. (Foto: pr)
Sport

Trailrunning, nieuw bij AV De Spartaan

  Verenigingen

Op zoek naar een nieuwe hardloopuitdaging? Probeer dan eens trailrunning. Het is de snelst groeiende tak binnen hardlopen. De basis
van trailrunning is zo veel mogelijk onverhard te lopen (95 tot 100%) in de natuur; over bospaden, over de hertenpaadjes en dwars door de natuur. De ondergrond is zeer divers en daarmee wordt er meer gevraagd van techniek en kracht.

Trainers Henk de Jong en Hans Maarschalk geven weer trailruntraining sinds de versoepeling van de coronamaatregelen. Henk is eind vorig jaar gestart met een trailrungroep bij Atletiekvereniging De Spartaan in Lisse. Wekelijks geeft hij trailruntraining in de prachtige natuur van de Amsterdamse Waterleiding Duinen, waar het ook toegestaan is om buiten de paden te lopen. Eerst was hij de enige trainer, maar aangezien het animo toeneemt is Hans aangesloten. Beide lopers zijn ervaren gediplomeerde trainers en enthousiast over trailrunning. "Het gaat niet om de snelheid, maar om de duur en vooral om het plezier en het genieten van de natuur. En om zo lang mogelijk te kunnen genieten is het leuk om een beetje afstand te kunnen afleggen. Iedereen die ongeveer 10 kilometer kan hardlopen is van harte welkom."
De training is in de zomermaanden elke donderdagavond, start om 19.15 uur in de Amsterdamse Waterleidingduinen, ingang De Zilk. De coronamaatregelen van AV De Spartaan zijn ook tijdens deze training van kracht. In twee groepen van maximaal 15 lopers wordt er getraind. "De 1,5 meter is gemakkelijk uit te voeren aangezien je bij trailrunning je eigen pad kiest. Dat is nu juist het mooie van trailrunning", aldus Henk. Bij AV De Spartaan kun je vier weken gratis meetrainen om de gezellige en sociale vereniging te ervaren. Word je lid in 2020 dan ontvang je een Spartaan hardloopshirt cadeau.
Meer informatie over trailrunning vind je op www.avdespartaan.nl/trailrunning.

Meer berichten