Hockeyvelden kunnen afgekeurd worden; dat is bij Hisalis gebeurd. Nu is gekozen voor een waterhockeyveld, dat grotendeels door de gemeente wordt gefinancierd.
Hockeyvelden kunnen afgekeurd worden; dat is bij Hisalis gebeurd. Nu is gekozen voor een waterhockeyveld, dat grotendeels door de gemeente wordt gefinancierd. Foto: pr

Hockeyclub Hisalis krijgt nieuw waterhockeyveld

Verenigingen Sport

Hockeyclub Hisalis krijgt deze zomer een nieuw waterhockeyveld ter vervanging van het huidige kunstgrasveld 1. Het veld wordt deels betaald door de gemeente Lisse en deels door de hockeyclub, via een verhoging van de huur.

Het huidige kunstgrasveld is dringend aan vervanging toe. Het veld is afgekeurd en er kan een gevaarlijke situatie ontstaan voor de spelers. De keuze is gevallen op een waterveld; dit is al enige jaren hét type veld waarop het beste gehockeyd kan worden. Het zorgt voor minder blessures door de betere schokabsorptie.

De kosten worden verdeeld
De gemeente is verantwoordelijk voor de renovaties op sportpark Ter Specke. De vervanging van het veld was al opgenomen in de begroting 2020. De kosten voor het nieuwe waterveld bedragen volgens berekening € 366.000,-. Vanuit het investeringsplan van de gemeente is € 284.000,- beschikbaar. Hisalis betaalt het resterende bedrag via een huurverhoging.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Het bestuur van Hisalis zegt hierover: “Hockeyclub Hisalis ziet het als zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid om bij te dragen aan het nieuwe veld. Net nu de gemeente het financieel zwaar heeft, is ons hoofdveld afgekeurd. Het moet echt vervangen worden. Daarom dragen wij graag ons steentje bij. De Algemene Ledenvergadering denkt daar ook zo over en heeft hiermee ingestemd.”

Gemeente blij met samenwerking
Wethouders Jeanet van der Laan (sport) en Kees van der Zwet (financiën) zijn blij met deze instelling en samenwerking. Van der Laan: “Het is bijzonder om te zien hoe een vereniging in deze tijd haar maatschappelijke verantwoordelijkheid pakt. Het is een bijzondere tijd en er staat tijdsdruk op. Maar het is gelukt en we kijken allemaal uit naar dat mooie, nieuwe veld voor nog meer en vooral veilig hockeyplezier.”

Uit de krant