Logo lissernieuws.nl
Wethouder Jeanet van der Laan opent het nieuwe waterveld bij Hisalis.
Wethouder Jeanet van der Laan opent het nieuwe waterveld bij Hisalis. (Foto: Auke Hoekstra)
Sport

Feestelijk openingsweekend van nieuwe waterveld bij Hisalis

  Verenigingen

Hockeyvereniging Hisalis hield afgelopen weekend diverse activiteiten om de opening van het nieuwe waterveld te vieren. Door de coronaregels moest het programma wel aangepast worden en konden minder bezoekers dan gewenst ontvangen worden, ook wegens de 1,5-meterregel.

Door Caroline van den Bosch

Vrijdagavond was er de openingswedstrijd tussen Heren 1 en een team van Oud Heren 1-spelers. Sommige oud-spelers hadden de stick al jaren geleden in de wilgen gehangen, maar andere spelers zijn het hogerop gaan zoeken bij andere clubs. Dit gemêleerde gezelschap wilde natuurlijk niet onderdoen voor de jonkies van het huidige Heren 1. Maar uiteindelijk won toch de fitheid en souplesse van het huidige team het van de ervaring en het spelinzicht van de oude garde. Na afloop van de wedstrijd werd het op gepaste afstand een gezellig weerzien van iedereen op het terras.

International
Zaterdag gaf de spits van Oranje Dames en HC Den Bosch Dames 1, Frédérique Matla, enkele leuke clinics voor de jeugdteams. Dit was een mooie kans om training te kunnen krijgen van een heuse international.
Zondag was de officiële opening van het nieuwe waterveld, gehouden tussen de wedstrijden van Dames 1 en Heren 1. Wethouder Jeanet van der Laan (sport) en wethouder Kees van der Zwet (financiën) werden door Hisalis-voorzitter Olaf Flippo bedankt voor de goede samenwerking de afgelopen jaren, waardoor uiteindelijk dit prachtige waterveld gerealiseerd kon worden; iets waar de vereniging erg blij mee is. Na het onthullen van de naam van het nieuwe veld, Het Wereld Wijnen-veld, werd de officiële opening verricht door Van der Laan door middel van het doorknippen van een lint en het nemen van een strafbal.

Stralend weer
Na de opening konden de bezoekers de wedstrijd van Heren 1 bekijken. Mede door het stralende weer was het een prachtig weekend om op terug te kunnen kijken.

Meer berichten