Heren 1 speelde zondag thuis tegen Athena Amsterdam, zonder publiek, maar wel in het zonnetje. Foto: Auke Hoekstra

Eerste hockeyteams Hisalis verliezen thuis

Verenigingen Sport

Zowel Heren 1 als Dames 1 van hockeyvereniging Hisalis speelde zondag 4 oktober thuis. Vanwege de nieuwe maatregelen tegen Covid-19 was er geen publiek om de teams aan te moedigen.

Heren 1 trad aan tegen de nummer twee van de competitie, Athena Amsterdam. Net als vorige week tegen koploper MOP, waren de spelers van Hisalis zeer gedreven en gaven uitstekend tegenspel tegen de handige bezoekers. Hisalis moest drie ervaren spelers missen wegens blessures en ziekte, en daarvoor mochten François Hof, Ties Flippo en Tom Jongenotter uit Jongens A1 invallen. Al na 4 minuten viel ook Bruno Juray uit met een kuitblessure zodat het team naar nieuwe wegen moest zoeken om het de ervaren tegenstander moeilijk te maken.
De teams waren aan elkaar gewaagd en gaven geen duimbreedte toe. Aanvalsgolven gingen op en neer, een hoge backhandslag van Deniz de Jong vanaf links werd afgefloten voor gevaarlijk spel. In het tweede kwart kwamen er wat meer slordigheden in het spel van Hisalis, maar Hisalis-keeper Yorik Dijkhuis was in vorm en sloeg en dook de aanvalskogels uit zijn doel.
Athena kreeg een strafcorner waarbij een aanvaller per ongeluk al een meter de cirkel in stapte voordat hun aangever de bal speelde. In plaats van de corner opnieuw te laten nemen en de aangever naar de middellijn te sturen, ging de corner door en de sleeppush landde hoog in het net via de schouder van de lijnstopper. Tot ontzetting van de Hisalis-trainercoach Tabe Roggeveen en zijn mannen bleef dit doelpunt staan ondanks protest van aanvoerder Boudewijn Broersen.
Hisalis haalde nog enkele strafcorners, maar die waren niet succesvol. In het 4e kwart was het dan toch raak na hakken van Athena op de stick van de doorgebroken De Wit. De bal leek niet goed van de stick van de aangever te komen maar Sam Hoekstra was snel genoeg om zijn harde sleeppush op de plank te plaatsen: 1-1. Dit leek een rechtvaardige eindstand van deze spannende wedstrijd. Hisalis ging toch tot het uiterste voor de overwinning en vergat hierbij af en toe het hoofd koel te houden. Het was zuur voor de thuisploeg dat Athena in de slotfase toch nog de 1-2 uit een gemakkelijk gegeven strafcorner scoorde.
(verslag: Caroline van den Bosch, foto: Auke Hoekstra)

D1 Hisalis - AHC IJburg: 0-5
Dames 1 leed diezelfde dag een pijnlijke nederlaag tegen AHC IJburg: 0-5. In het eerste kwart leek het team nog even wakker geschud te moeten worden, ze zaten er niet lekker in. Hisalis liet een spel zien waar de speelsters zelf allemaal ontevreden mee leken. Hiervoor werden ze ook goed gestraft met aantal doelpunten tegen.
Na de rust in het derde kwart begon Hisalis weer meer het eigen spel te spelen en pakte ze de draad weer een beetje op. Maar het mocht niet baten. Er waren een paar pogingen in de cirkel van IJburg , maar hier werden geen doelpunten uit gescoord. Ten slotte stapte het team het veld af met de eindstand 0-5. Wat zeker niet hielp is dat normaal gesproken een trouwe supportersschare Hisalis ondersteunt, maar door de strenge Covid-19-maatregelen moest die thuis blijven. Ze werden gemist!
(verslag: Emma de Bruin)