Hisalis kreeg veel strafcorners mee, maar wist er slechts eentje te verzilveren. Foto: Auke Hoekstra

Gelijkspel en verlies voor eerste teams Hisalis

Verenigingen Sport

Zowel het eerste herenteam als het eerste damesteam van hockeyvereniging Hisalis speelde zondag 11 oktober uit.

Het eerste herenteam van Hisalis was bij Strawberries op bezoek in Driehuis. Door de goede streamingservice van die hockeyclub konden de toeschouwers vanuit hun huiskamer toch behoorlijk goed het wedstrijdverloop volgen. Hisalis nam vanaf de start het initiatief in de wedstrijd en bepaalde het tempo. De druk op Strawberries was hierdoor groot en dit resulteerde in meerdere strafcorners voor Hisalis. De derde werd succesvol op de plank gelegd door Boudewijn Broersen: 0-1. Het tweede kwart hockeyde Strawberries zich onder de druk van Hisalis uit en maakte het de verdediging en keeper moeilijk. De spits van de thuisploeg profiteerde van een moment van onoplettendheid van Hisalis en scoorde de gelijkmaker. Na rust ging Hisalis op jacht naar de winst. Job van Schieveen kreeg net na zijn rentree een hoge bal op zijn knie en kon niet verder spelen. De aanvallers van Hisalis prikten hier en daar in de verdediging van Strawberries, maar rendement bleef uit. Door het aandringen van Hisalis kregen de bezoekers in de tweede helft in totaal nog vier strafcorners mee, maar geen enkele werd verzilverd. Dus slechts 1 punt mee naar huis nemen bleek het hoogst haalbare resultaat. | Caroline van den Bosch

Dames 1
Waar de heren naar Driehuis vertrokken, gingen de dames van Hisalis naar Driebergen, thuishaven van de nummer 2 van de competitie, Shinty. Na een moeilijke seizoensstart waren de dames erop gebrand om in deze wedstrijd te laten zien wat ze kunnen. De wedstrijd begon fel vanuit beide teams, kansen waren er aan beide kanten en het ging gelijk op. Shinty wist een uitbraak te benutten en het werd 1-0. Hisalis gaf niet op en creëerde mooie kansen, maar zonder succes. In de rust kreeg Hisalis goede aanwijzingen van coach Marnix Stegers en gingen vol goede moed door. De teams waren erg aan elkaar gewaagd. Shinty kreeg een strafcorner en die werd benut. Hisalis wist zichzelf niet te belonen met doelpunten en de wedstrijd eindigde in een 2-0. Ondanks het verlies kunnen de dames van Hisalis trots op zichzelf zijn omdat ze eindelijk hun eigen spel goed hebben kunnen spelen. | Lindy Out