Logo lissernieuws.nl
Een aanval van JA1 tijdens het oefenduel tegen H1 afgelopen zondag.
Een aanval van JA1 tijdens het oefenduel tegen H1 afgelopen zondag. (Foto: pr)
Sport

Wedstrijdspirit komt terug bij oefenpot Hisalis Heren 1 tegen JA1/H2

  Verenigingen

Het laatste competitieweekend van de hockeyers van Hisalis was afgelopen oktober. Na een half jaar duimendraaien en met onderbrekingen van trainingsperiodes was er zondag eindelijk weer tijd voor een eerste serieuze oefenwedstrijd.

Door Caroline van den Bosch

Heren 1 trad aan tegen een samengesteld team van spelers van Jongens A1 en Heren 2. De spelers waren enorm blij om weer in het veld te staan en het fanatisme straalde ervan af. De toeschouwers konden de wedstrijd thuis vanachter een live-verbinding volgen, dat blijft nog wennen. De eerste helft van het Hisalisduel was het even aftasten voor beide ploegen om wedstrijdritme te hervinden. Heren 1 pakte links en rechts wat doelpunten mee en JA1/H2 moest hard aan de bak om weerstand te bieden aan deze dadendrang, wat begrijpelijkerwijs slechts gedeeltelijk lukte.
De tweede helft ging het een stuk beter bij JA1/H2 en het team brak enkele malen door de linies van Heren 1 die wat slordiger leken te opereren bij de ruime voorsprong. Na een strafcorner voor JA1/H2 kwam de bal bij aanvaller Lennard Beelen, die de bal met een lobje over H1 keeper Yorik Dijkhuis wilde leggen. Maar verdediger Sam Hoekstra bedierf het feest en tikte de bal weg. Die kwam echter voor de voeten van Mats de Bruin, die met een felle backhandslag de eer van zijn ploeg redde. Ondanks de onvermijdelijke spierpijn in het vooruitzicht overheerste bij alle spelers toch het plezier om eindelijk weer een wedstrijd gespeeld te hebben.

Meer berichten