Logo lissernieuws.nl
<p>Atleet Pim Jehee tijdens een eerdere editie van de Ter Specke Bokaal.</p>

Atleet Pim Jehee tijdens een eerdere editie van de Ter Specke Bokaal.

(Foto: Erik van Leeuwen)
Sport

Vreugde bij De Spartaan: Ter Specke Bokaal gaat door

  Verenigingen

Tien atletiekwedstrijden hebben van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport toestemming gekregen om komende maanden door te gaan. De Ter Specke Bokaal bij Atletiekvereniging De Spartaan is een van deze tien wedstrijden. Gemeente Lisse heeft ook toestemming gegeven. 

Op zaterdag 8 mei zal de Nederlandse top in Lisse verschijnen bij de aftrap van het outdoor atletiekseizoen. De atletiekwedstrijden vallen onder de ‘Uitzondering Topsport’. Om de wedstrijd te mogen organiseren geldt een aantal voorwaarden: er mogen maximaal 250 unieke deelnemers meedoen, er mag geen publiek aanwezig zijn en atleten en organisatie moeten een sneltest doen. 

Olympische Spelen
De tien wedstrijden zijn zo ingericht om de atleten de mogelijkheid te geven zich te kwalificeren voor grote toernooien zoals de Olympische Spelen. De kenmerkende incourante onderdelen van de Ter Specke Bokaal zoals de 150m en de 300m komen daarmee te vervallen en in de plaats komen toernooi-onderdelen.

Livestream
Helaas mag er dus geen publiek aanwezig zijn. De wedstrijd kan wel worden gevolgd via een online-livestream. Dit is mogelijk vanwege vernieuwing van hardware op de atletiekbaan waardoor op het hele complex wifi-verbinding mogelijk is. Naast de livestream worden de resultaten tijdens de wedstrijd direct getoond. De Spartaan heeft sinds vorig jaar een nieuwe geluidsinstallatie die duidelijker geluid geeft op de baan en tot minder overlast voor de omgeving moet leiden.

Deelnemersveld
Het complete deelnemersveld is nog niet bekend. Meerkampers Pieter Braun en Anouk Vetter en sprintster Marije van Hunenstijn zijn in ieder geval aanwezig. Beide meerkampers hebben al een keer mee mogen doen aan de Olympische Spelen. Hopelijk zullen ze ook deelnemen in Tokio. Marije van Hunenstijn heeft zich al gekwalificeerd op de 100m voor de OS in Tokio. Tijdens de Ter Specke Bokaal zal ze de 200m lopen. Wie weet kan ze zich ook kwalificeren op deze afstand. AV De Spartaan is klaar voor de Ter Specke Bokaal en kijkt uit naar deze wedstrijd. Op de website www.terspeckebokaal.nl staat meer informatie over onder andere het deelnemersveld en de livestream.

Meer berichten