Logo lissernieuws.nl
Kinderen kunnen op een laagdrempelige manier kennis maken met sport en cultuur via Sjors Sportief en Sjors Creatief.
Kinderen kunnen op een laagdrempelige manier kennis maken met sport en cultuur via Sjors Sportief en Sjors Creatief. (Foto: Pexels)
Politiek

Lisse gaat door met Sjors Sportief en Sjors Creatief

  Verenigingen

De gemeente Lisse gaat ook in 2021 door met ‘Sjors Sportief’ en ‘Sjors Creatief’. Het project is een initiatief van de gemeente en het Team Buurtsportcoaches. De gemeente roept in samenwerking met het Team Buurtsportcoaches sport- en culturele aanbieders op om zich aan te sluiten. Zo kunnen basisschoolleerlingen laagdrempelig en vaak gratis kennismaken met allerlei sporten en culturele activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden.

“Als gemeente vinden wij het heel belangrijk dat kinderen de kans krijgen om kennis te maken met sport en cultuur”, aldus wethouder Jeffrey van Haaster. “Het is goed voor hun ontwikkeling als zij vrijblijvend kunnen ontdekken wat ze leuk vinden, wat bij ze past en waar hun talenten liggen. Dus: hoe veelzijdiger het aanbod hoe beter! Daarom roep ik alle sport- en cultuuraanbieders op om zich aan te sluiten bij dit mooie project.”
Aanbieders van sport en cultuur hebben tot 21 juni de tijd om hun proeflessen en activiteiten heel eenvoudig aan te melden op de website www.lisseactief.nl.

Het aanbod staat in het ‘Sjorsboekje’
Aan het begin van het nieuwe schooljaar krijgen alle leerlingen van groep 1 tot en met 8 van de Lissese basisscholen het Sjorsboekje boekje uitgereikt. Leerkrachten en de buurtsportcoaches introduceren dit boekje. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig – en vaak gratis – kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden te werven. Sjors Sportief en Sjors Creatief is al door meer dan 120 gemeenten omarmd.

Meer berichten