Logo lissernieuws.nl
<p>Wethouder Jeffrey van Haaster, Jan Kuyper van FC Lisse en Leonie Verstegen van JOGG Lisse.</p>

Wethouder Jeffrey van Haaster, Jan Kuyper van FC Lisse en Leonie Verstegen van JOGG Lisse.

(Foto: pr)
Sport

FC Lisse zet nog meer in op een gezondere kantine

  Verenigingen

FC Lisse heeft vrijdag 11 juni de “gezonde koelvitrine” overhandigd gekregen, het symbool voor de Gezondere Eetomgeving in en rondom de club. Daarmee trapt deze voetbalvereniging af voor ‘badges’ op thema’s als roken, drinken, eten en duurzaamheid. Jan Kuyper, aanspreekpunt De gezonde kantine van FC Lisse, ontving de koelvitrine uit handen van Jeffrey van Haaster, wethouder Sport bij Gemeente Lisse en Leonie Verstegen, JOGG Lisse.

“Gezamenlijk willen we gaan voor een gezonde jeugd en een gezonde toekomst. De sportkantine speelt een belangrijke rol hierin”, aldus wethouder Jeffrey van Haaster. Die mening deelt Leon Annokkee, voorzitter van FC Lisse: “Want een gezonder aanbod in de kantine hoort wat de club betreft ook naast rookvrije zones en een zo’n duurzaam mogelijke accommodatie. Met een gezond alternatief in onze sportkantine zetten wij verder in op gezondheid. Het gaat niet alleen over sporten, maar zeker ook over gezonde voeding. Wij hopen zo aan ouders en de vele kinderen die hier sporten een gezond alternatief aan te bieden. En gezond is ook gewoon lekker. Dit neemt niet weg dat het nog steeds mogelijk blijft om een bitterbal en een biertje, nadat de jeugdwedstrijden zijn afgelopen, in de kantine te nuttigen.”

Certificaat
De club heeft in het verleden al een certificaat behaald voor de gezondere kantine, maar FC Lisse wil dit minimaal continueren in hun nieuwe gebouw. Zo is onder andere het drankassortiment onder de loep genomen en aangepast en zijn er gezonde alternatieven aan toegevoegd, popcorn is bijvoorbeeld toegevoegd als alternatief voor chips. Daarnaast staat er in de toekomst op de toonbank een koelvitrine. Die koelvitrine is een belangrijk onderdeel om het gezonde aanbod beter te presenteren. Ook is er een waterkan, waardoor er de hele dag makkelijk en gratis water kan worden gedronken. Sinds begin dit jaar is JOGG samen met Team:Fit gestart met de ondersteuning van sportkantines in Lisse om hun productassortiment aan te passen aan de richtlijnen die het Voedingscentrum hanteert. De juiste aanpassingen en uitstraling van een gezondere kantine worden beloond met een ‘badge’. In Lisse is voor dit initiatief een samenwerking ontstaan tussen Team Buurtsportcoaches Lisse, JOGG en Team:Fit. Zij vertrouwen erop dat deze kick-off een inspiratie is voor veel andere sportkantines in Lisse.

Doe ook mee!
Het bewustzijn om gezonder te eten groeit in Nederland, maar het aanbod aan gezonde producten in sportkantines blijft veelal nog achter. Goed om te weten dat er een kosteloze begeleiding is om dit te verbeteren, waarbij FC Lisse al de bal heeft opgepakt. Wil jouw club óók aan de slag met de Gezondere Eetomgeving, neem dan gerust contact op met JOGG Lisse: Lverstegen@sportsupport.nl

Meer berichten