Afbeelding

Hisalis Heren 1 wint thuis overtuigend van Castricum: 6-3

Verenigingen Sport

Hisalis Heren 1 ontving op 19 september, een heerlijke nazomerdag, het team van hockeyclub Castricum. Het eerste kwart waren de teams aan elkaar gewaagd, maar de bezoekers wisten toch het openingsdoelpunt te scoren: 0-1. Het team van Tabe Roggeveen bewaarde de rust en liet zich belonen in het tweede kwart met een geslaagde sleeppush van Sam Hoekstra uit de strafcorner.

Door Caroline van den Bosch

Kort voor rust kreeg Castricum een strafcorner mee. De lijnstopper van Hisalis voorkwam een direct doelpunt door de bal met zijn voet te stoppen. De daar terecht uit voortvloeiende strafbal was onhoudbaar voor keeper Yorik Dijkhuis. Maar op slag van rust was daar nog een strafcorner voor Hisalis. Boudewijn Broersen sloeg als vanouds hard laag in, waarna de bal via de stick van de lijnstopper van Castricum hoog het net in vloog. Hierdoor konden de teams met een stand van 2-2 even bijkomen, en leek alles nog mogelijk.

Cozijn geblesseerd
Na rust herhaalde Hoekstra zijn specialisme en zette zijn team op voorsprong met zijn succesvolle sleeppush: 3-2. Vijf minuten daarna scoorde Maarten de Wit de 4-2 vanuit de draai vanaf kop cirkel. De wedstrijd werd hierna behoorlijk fysiek. Sven Cozijn werd geraakt op zijn bovenbeen en kon niet meer verder spelen. Hisalis kreeg een strafcorner tegen die knap werd gestopt door keeper Dijkhuis en vervolgens weggewerkt door de verdediging.
Hisalis had in de tweede helft het beste van het spel en zette aanval na aanval op. Een geweldige schijnflats van Dirk Jan Remmerswaal zette Castricum op het verkeerde been en leidde tot een strafcorner. Sam Hoekstra scoorde de 5-2 met opnieuw een onhoudbare sleeppush. In het vierde kwart maakte Castricum de 5-3 met een tip-in uit een strafcornervariant. Hoekstra liet voor de laatste keer die dag zijn specialiteit zien met een weergaloze kogel in het net: 6-3. In de slotfase voorkwam de Wit nog een tegendoelpunt met een knappe redding zodat dit de eindstand bleef.

Dames 1
Ook Dames 1 van Hisalis speelde 19 september een thuiswedstrijd. Het team speelde tegen Eemvallei en verloor deze wedstrijd met 2-5.