Afbeelding

Hisalis Heren 1 verplettert Nieuwkoop: 6-1 winst

Verenigingen Sport

De mannen van Hisalis troffen zondagmiddag 3 oktober het eerste herenteam van Nieuwkoop, dat dit seizoen naar de derde klasse gepromoveerd was. Wegens blessures van enkele spelers waren François Hof en Pepijn de Zwart van JA1 gevraagd om in te vallen.

Hisalis startte met overwicht in het spel, maar na een onverwachte snelle uitbraak van Nieuwkoop kwam de tegenstander met twee slagen de cirkel van Hisalis binnen en de spits vond het net: 0-1 na vijf minuten. Maar kort daarop stelde Hisalis orde op zaken, met een diagonale pass bereikte Boudewijn Thuis Bruno Juray in de 23 meter van Nieuwkoop. Na enkele acties kwam de bal bij Jochem van Schieveen die met een fraaie backhandslag de bal in de verre hoek legde voor de gelijkmaker. Vlak voor het einde van het eerste kwart sprintte Kane Zuiderduin vanaf de middellijn langs de rechterkant van het veld alle verdedigers voorbij. Bij de achterlijn aangekomen gaf hij een harde bal terug vlak langs het doel, waar spits Hidde Kuiper de bal behendig met een tip-in in het doel speelde: 2-1

Aantrekkelijk schouwspel
Het tweede kwart liet Hisalis Nieuwkoop wat meer in het spel komen, wat een aantrekkelijk schouwspel vormde voor de toeschouwers. Boudewijn Broersen kwam helemaal op tot de achterlijn van Nieuwkoop en speelde de bal af naar Van Schieveen die op kop cirkel stond. Die tikte direct door naar Deniz de Jong die met de backhand ook weer de lange hoek van het doel trof. Kort voor rust kreeg Nieuwkoop nog een strafcorner mee, maar de 3-1 bleef staan.
Direct na de rust veroverde Juray de bal, hij zag De Jong in kansrijke positie staan en speelde af. De spits stelde niet teleur en legde trefzeker de bal hoog in het net. De rest van het derde kwart ging het spel op het middenveld heen en weer, waarbij Hisalis in controle bleef. Het laatste kwart werd het spel fysieker. Bij de eerste gevaarlijke aanval van Hisalis kwamen Deniz de Jong en Jochem van Schieveen voor de keeper van Nieuwkoop te staan maar beide aanvallen stuitten op zijn legguards. De lange corner die volgde werd met een backhandslag de cirkel in geslagen. Van Schieveen ving de bal op en met een acrobatische beweging schoot hij de bal hoog in het net, zodat het 5-1 werd. In de slotfase zorgde Mats de Bruin met een wonderschoon doelpunt voor de eindstand van 6-1. | Verslag: Caroline van den Bosch met dank aan Ron Wijling