Een mooie redding van de Hisalis-keeper in de wedstrijd tegen Strawberries.
Een mooie redding van de Hisalis-keeper in de wedstrijd tegen Strawberries. Foto: Henk Cozijn

Heren 1 Hisalis nog steeds ongeslagen; geen best weekend voor Dames 1

Verenigingen Sport

Er werd gehockeyd dit weekend, maar zonder publiek vanwege de nieuwe coronamaatregelen. Maar daar had Hisalis iets op verzonnen. Het ingelogde thuispubliek kon de gehele wedstrijd vanaf de bank in de huiskamer volgen dankzij een videostreaming, opgezet door Jong Heren 1. Ook werd daarbij deskundig commentaar geleverd zodat men niets hoefde te missen, behalve de hockeysfeer van naast het veld staan.

Heren 1 speelde zondag 14 november de thuiswedstrijd tegen Strawberries uit Driehuis. Strawberries startte de wedstrijd op vol vermogen en wist na vijf minuten de score te openen: 0-1. De wedstrijd golfde daarna wat op en neer, pas kort voor rust wist Jongens A1-invaller Pepijn de Zwart de gelijkmaker te maken. Na rust kreeg Hisalis langzaam de overhand in het spel. Deniz de Jong maakte de 2-1 en vervolgens de 3-1.

Commotie
Er ontstond enige commotie bij Strawberries omdat er werd betwist of de bal die de verdediger van Strawberries uit het doel werkte na de hoge aanvalsslag van De Jong wel achter de lijn was geweest. De arbitrage hield voet bij stuk en later leken de videobeelden van de wedstrijd deze beslissing te bevestigen.
Om alle twijfel weg te nemen scoorde Sam Hoekstra, terug van weggeweest na een lange blessure, de 4-1. In het vierde kwart wist geen van beide ploegen de stand nog te veranderen, zodat de overwinning van Hisalis duidelijk was. Heren 1 is hierdoor nog steeds ongeslagen in de competitie. (verslag: Caroline van den Bosch)

Dames 1 Hisalis
Vrijdagavond 12 november verloor Dames 1 met 1-6 van Alkmaar, dus daar eindigde het Silver Cup-avontuur voor Hisalis. En zondag stond het damesteam klaar om weer te knallen voor de punten in de normale competitie. Ditmaal werd het eerste damesteam van IJburg ontvangen in Lisse.
Na een rommelige en slappe eerste helft, waar in het tweede kwart een tegendoelpunt voor IJburg uit voortkwam, begon Hisalis scherper en beter aan het derde kwart. Ze creëerden meer kansen en haalden wat corners, maar dit leidde uiteindelijk niet tot een doelpunt voor de thuisploeg. In het vierde kwart probeerde Hisalis het goede spel van het derde kwart voort te zetten. Dit lukte niet, door misschien toch nog wat vermoeidheid in de benen van de wedstrijd van vrijdag en een wat gehavende selectie. In het vierde kwart viel de 0-2 voor IJburg en dat was ook de eindstand. (verslag: Jolien van Schieveen)