Logo lissernieuws.nl
<p>Pien Hersman uit Lisse verbeterde dit weekend in Heerenveen op de 1000 meter haar eigen record met 2 seconden.</p>

Pien Hersman uit Lisse verbeterde dit weekend in Heerenveen op de 1000 meter haar eigen record met 2 seconden.

(Foto: pr)
Sport

Jongste schaatsjeugd Trainingsgroep Bollenstreek scherpt records aan in Leiden

  Verenigingen

Zaterdag 27 november stond de jongste jeugd van Trainingsgroep Bollenstreek van de Warmondse IJs- en Skeelerclub voor het eerst in bijna twee jaar tijd weer aan de start op de ijsbaan in Leiden. De 27 jeugdleden wilden weer dolgraag een wedstrijd rijden. Er was genoeg ‘ijstijd’ om iedereen drie afstanden te laten rijden, waardoor het persoonlijke records regende. 

Met de komst van de nieuwe Trainingsgroep Bollenstreek worden er nu voor de tijden in Schaatshal Leiden ook clubrecords opgetekend. Door Casper Meulmeester (benjamins), Vincent Meulmeester (mini’s), Maud Moret en Stijn Vergeer (welpen), Nikita Westerhoven en Tom de Louwere (pupillen), Juul Kampscheur (junioren C), Daphne Sikking en Jelmer Postmus werden er nieuwe clubrecords in de boeken gezet.

Districtskampioenschappen
Op zaterdagochtend 4 december worden de Districtskampioenschappen voor pupillen verreden in de Schaatshal van Leiden. Daar verschijnen ook pupillen van Trainingsgroep Bollenstreek aan de start. De trainingen komen helaas de komende drie weken door de nieuwe corona beperkingen te vervallen, maar de ijsclub is druk op zoek naar alternatieve tijdstippen om de leden te laten schaatsen.

Pien Hersman
Niet alleen de jongste jeugd was afgelopen weekend goed bezig. In Heerenveen scherpte Pien Hersman haar record op de 1000 meter aan tot 1.20,44. Met deze tijd was de Lissese Junior-A op de kilometer maar liefst 2 seconden sneller dan haar oude toptijd.

Meer berichten