Heren 1 speelde uit in Amstelveen en won daar met 1-4.
Heren 1 speelde uit in Amstelveen en won daar met 1-4. Foto: pr

Winst voor Heren 1 en Dames 1 Hisalis op regenachtige zondag

Verenigingen Sport

De eerste teams van hockeyvereniging Hisalis speelden zondag 18 september een uitwedstrijd. Heren 1 reisde af naar Amstelveen met 15 spelers. Een oefenwedstrijd tegen dit team net na de winterstop was net verloren. Dat zette de ploeg op scherp.

Net toen de zon zich even liet zien, startte de wedstrijd en zette Hisalis direct flinke druk op de tegenstander. Dat resulteerde in een gevaarlijke aanval van Hisalis in de derde minuut. Vijf minuten daarna passte Matthijs Wijling de bal naar Deniz de Jong die eerst de verdedigers en uiteindelijk de keeper uitspeelde. Zijn schot op doel werd met de voet van een Amstelveen-speler uit het doel gehouden: strafbal. De Jong pushte zelf de 0-1 hoog in het net. In de laatste minuut van het eerste kwart kreeg Hisalis nog een strafcorner mee die Boudewijn Broersen hard op de plank sloeg, zodat de bezoekers met een comfortabele 0-2 het tweede kwart konden ingaan.

Het tweede kwart was Hisalis sterk in de aanval en Amstelveen verdedigde stug. Na vijf minuten kreeg Hisalis een strafcorner. De keeper van Amstelveen hield de eerste twee aanvalsslagen van de aanvallers uit zijn doel, meer toen wist Jochem Dalhuisen in derde instantie de bal vanaf de rechterkant op de plank te slaan en maakte de 0-3. Hisalis speelde sterk als team en behield overwicht tot de rust.

Na rust stond er een heel ander Amstelveen op het veld, na ongetwijfeld een peptalk van hun coach. De thuisploeg drong Hisalis terug op eigen helft en de verdediging moest alle zeilen bijzetten om een tegendoelpunt te voorkomen. Uit een vrije slag passte Jochem van Schieveen de bal in de cirkel naar Pepijn de Zwart. Die speelde de bal hoog door de lucht richting doel waar uiteindelijk Hidde Kuiper de bal met een handige beweging in het doel legde. Helaas voor Hisalis werd dit doelpunt na overleg tussen de scheidsrechters afgekeurd omdat de bal hoog ingebracht was. Het bleef daardoor 0-3 na het derde kwart.

Tijdens het laatste kwart begon het weer te regenen, maar Hisalis bleef aandringen. Enkele mooie aanvallen eindigen alleen niet in meer doelpunten. Amstelveen veroverde enkele strafcorners en wist hier tenslotte ook uit te scoren: 1-3. In de slotfase brak Pepijn de Zwart nog een keer slalommend door de verdediging van Amstelveen. Hij sloeg de bal richting doel en de keeper liep uit in een poging om zijn doel te verdedigen. Hidde Kuiper veroverde de bal op de keeper en pushte deze beheerst op de plank zodat hij toch zijn doelpunt meepakte. De eindstand werd hierdoor 1-4. (verslag: Ron Wijling/Caroline van den Bosch)

Dames 1 in IJburg

Hisalis Dames 1 speelde uit bij IJburg. Na de overwinning van vorige week gingen de dames vol goede moed richting Amsterdam. Na het eerste fluitsignaal begon IJburg scherper aan de wedstrijd dan Hisalis. Het eerste kwart was het lastig om onder de hoge druk uit te komen. Ook de lange ballen van IJburg zorgden ervoor dat het moeilijk was om het eigen spel te spelen. Dit resulteerde dan ook in een 1-0 stand voor IJburg na het eerste kwart. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam Hisalis beter in het eigen spel. Aan het einde van het tweede kwart wist Jolien van Schieveen een strafcorner raak te schieten: 1-1. Met deze stand ging Hisalis de rust in.

Na de rust was alles onder controle. Dit zorgde voor meer kansen en betere aanvallen richting de cirkel van IJburg. Halverwege het 3e kwart wist Hisalis wederom een strafcorner te halen. Deze pushte Zoë Duivenvoorden mooi binnen, zodat Hisalis met 1-2 voor kwam. Even later, in het vierde kwart, werd de volgende strafcorner gehaald. Nadat de eerste inzet gekeerd werd, sloeg Jolien van Schieveen de bal genadeloos in de kruising. Dit resulteerde in een 1-3 winst op deze regenachtige zondag. (verslag: Zoë Duivenvoorden)

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant