Afbeelding
Foto: Auke Hoekstra

Dames 1 Hisalis wint bij Alkemade met 1-2

Verenigingen Sport

Hisalis Dames 1 speelde zondag 13 november alweer de negende competitiewedstrijd van het seizoen, bij Alkemade in Rijpwetering. Vanwege het afgekeurde hoofdveld van de club dit keer op een zandveld. Daarbij was het van groot belang de bal het werk te laten doen door zoveel mogelijk passing en met deze opdracht startte het team aan de wedstrijd. 

Dames 1 kreeg veel kansen door zich langs de zijlijn te bewegen en bevond zich veel in de cirkel van de tegenstander. Na vele kansen op de helft van de thuisploeg werd de bal nogmaals keurig vanuit de achterlinie naar voren gespeeld, waardoor de bal uiteindelijk in de cirkel bij Francesca Eekhout belandde. Die wist vervolgens de bal in een snelle beweging het doel van Alkemade in te werken, waarmee Hisalis op een 0-1 voorsprong kwam.

Hisalis bleef veel te vinden in de aanvallende cirkel en had kans na kans, maar de tweede goal viel niet. Wel werden er vele strafcorners en zelfs een strafbal meegegeven, maar ook deze wisten het doel niet te bereiken.

De achterhoede van Alkemade wist een bal goed weg te werken en met een harde flats wist het team toch richting de helft van Hisalis te komen. Een van de spitsen nam de bal snel aan en sloeg op goal, wat vlak voor rust zorgde voor 1-1.

Na de rust zette Hisalis veel druk op de tegenstander, waardoor de bal aan het begin van de tweede helft nogmaals bij Eekhout terechtkwam. Zij nam de bal vanuit het midden van het veld mee naar voren en wist daarbij meerdere spelers voorbij te lopen. Ze liep behendig met bal aan de stick de cirkel in waar ze genoeg ruimte kreeg om te slaan. Francesca mikte de bal hard in de linkerhoek en wist daarmee een duikende keeper te passeren: 1-2.

Ondanks de vermoeidheid bij Alkemade kwam het team met een paar counters toch steeds vaker op de helft van Hisalis. De uitploeg wist deze aanvallen telkens goed te stoppen en ook zelf nog vaak in de cirkel van de tegenstander te komen. Er werden geen verdere doelpunten gemaakt, dus Hisalis ging met de 1-2 winst het veld af terug richting Lisse. (Wedstrijdverslag: Femque Tangelder)

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant