Afbeelding

Heren 1 Hisalis bindt ook Westerpark aan zegekar: 3-4 winst

Verenigingen Sport

Onder een stralende laagstaande zon trad Hisalis zondag 13 november aan tegen Westerpark in Amsterdam Sloterdijk. De thuisploeg had evenveel punten als de bezoekers, dus het beloofde wederom een spannende wedstrijd te worden.

Thijmen Hagedoorn uit de Jongens A1 viel in en veteraan Maarten Knaap verdedigde opnieuw het doel, Hidde Kuiper en Matthijs Wijling waren nog niet wedstrijdfit. De rode kleur van het shirt van de keeper van Westerpark leverde kort voor aanvang nog enige discussie op. Of de rommelige start van de wedstrijd hierdoor kwam is niet met zekerheid te zeggen, maar Dirk Jan Remmerswaal wist al na twee minuten een bal van Westerpark te onderscheppen en bereikte Jochem Dalhuisen. Die maakte veel meters richting het doel van de tegenstander en speelde Maarten de Wit aan die richting de rechterdoelpaal sprintte. De Wit hoefde de pass van Dalhuisen alleen nog in te tippen en opende zo de score: 0-1.

Begin tweede kwart maakte Westerpark gelijk uit een strafbal en ging daarna vol op jacht naar nog een doelpunt. Halverwege sloeg keeper Maarten Knaap een strafcorner zelfverzekerd over zijn doel, maar Hisalis moest alle zeilen bij zetten om een tegendoelpunt te voorkomen, wat zorgde voor een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek.

Na rust kwam de keeper van Westerpark onder protest terug in een ander gekleurd shirt, dus dat was ook weer opgelost. Na wat aftasten van beide teams ging een kans voor Maarten de Wit maar net naast. Kort daarna bouwde Mats de Bruin de aanval op via Jochem van Schieveen, die de bal over links de cirkel in bracht om daarna met zijn gevaarlijke backhandwapen de 1-2 op de plank te knallen.

Het laatste kwart speelde Westerpark steeds meer counterhockey wat het spel wel gevaarlijk maakte. Maar ook Hisalis toonde regelmatig goede aanvallen: Deniz de Jong kwam vanaf de zijlijn de cirkel in, maar vond de keeper al liggend voor zich. De Jong liftte de bal slim over de doelman naar de voor het doel klaarstaande Jochem Dalhuisen die toen eenvoudig de 1-3 in kon tikken.
Halverwege het vierde kwart vond de arbitrage een tweede strafbal voor Westerpark op zijn plaats zodat de thuisploeg weer de aansluiting vond met 2-3. Enkele minuten voor tijd gaf Sam Hoekstra een verre scoop naar Maarten de Wit die deze kunstig uit de lucht aannam. Job van Schieveen kreeg de bal van De Wit in de loop mee en het duo liep samen op naar het doel van Westerpark. Van Schieveen gaf weer af aan De Wit die vervolgens de 2-4 scoorde, een fraai een-tweetje. De laatste twee minuten verving Westerpark hun keeper voor een veldspeler en haalde nog een strafcorner die er in de laatste seconden toch inging. Maar met de 3-4 stand bleef de winst bij Hisalis en het team steeg hierdoor naar de tweede plaats door gelijkspel van de directe tegenstanders in de top. (Wedstrijdverslag: Ron Wijling/Caroline van den Bosch)