Overleg over een strafcorner bij Heren 1.
Overleg over een strafcorner bij Heren 1. Foto: Auke Hoekstra

Heren 1 Hisalis speelt gelijk bij Nieuwegein, Dames 1 weet Loenen niet te verslaan

Verenigingen Sport

Het eerste herenteam van Hisalis was zondag 27 november op bezoek bij Nieuwegein, deze tegenstander is net als Hisalis vorig seizoen naar de tweede klasse gepromoveerd.

Nieuwegein liet direct zien waarom zij gepromoveerd waren en zette Hisalis meteen onder hoge druk. Dit resulteerde al na ruim twee minuten spelen in een 1-0 achterstand. De twee spitsen van de thuisploeg waren voortdurend voor het doel van Hisalis te vinden en renden daar heen en weer. De gevaarlijke counters kwamen regelmatig bij deze aanvallers terecht, maar werden goed gepareerd door de verdediging van Hisalis.

Het tweede kwart kwam Hisalis gelijk door een langdurige belegering van de keeper: Hidde Kuiper schoot meerdere malen op doel, maar de doelman wist de bal enkele keren te stoppen; bij de laatste poging kwam de bal net nog bij Maarten de Wit die de bal in het doel kon tikken: 1-1. Kort daarna wist Kane Zuiderduin de bal van Nieuwegein te onderscheppen en hij speelde de bal naar Mats de Bruin. In de cirkel gekomen plaatste die de bal naar de van links inkomende Pepijn de Zwart die met zijn backhand op het doel schoot. De keeper wist de bal te stoppen, maar de rebound kwam terecht bij Hidde Kuiper die de 1-2 kon scoren.

Na rust maakte Nieuwegein direct gelijk, zodat Hisalis opnieuw hard aan de bak moest om de winst binnen te kunnen slepen. Inmiddels begon het zachtjes te regenen. Beide ploegen hadden hetzelfde doel en hielden elkaar hierdoor in evenwicht. De eindstand bleef uiteindelijk op een gelijkspel steken.
Wedstrijdverslag: Ron Wijling/Caroline van den Bosch

Dames 1 op bezoek in Loenen
Gebrand om 3 punten op te halen reisde Dames 1 af naar Loenen. Al meteen vanaf het begin van de wedstrijd liet het team mooi hockey zien. Er waren dan ook al snel fraaie aanvallen, maar die werden nog niet omgezet in doelpunten. Aan het eind van het eerste kwart wist Loenen een strafcorner te forceren en deze werd goed benut: 1-0. Met goede moed begon Hisalis aan het tweede kwart. Ook in dit kwart waren de bezoekers de meest aanvallende partij, maar scoren lukte desondanks niet.

In de rust werd de tactiek voor de tweede helft nog even goed doorgenomen. Hierdoor gesterkt begon Hisalis overtuigend in het derde kwart. Meteen goede aanvallen naar voren en er werd een strafcorner gehaald. Deze werd op goal gesleept, maar gestopt met het lichaam van een verdediger, waardoor Hisalis opnieuw een strafcorner kreeg. Hisalis besloot een variant te spelen: de bal ging naar kop cirkel maar werd direct afgelegd op links. Daar stond Jolien van Schieveen klaar om de bal hard in het doel te schieten, zodat de stand weer gelijk stond. Hisalis probeerde in het laatste kwart nog de volle winst te pakken maar dit lukte niet. Het team moest genoegen nemen met een punt.
Wedstrijdverslag: Benice Wielinga