Hisalis tegen Hoorn. Foto: Auke Hoekstra

Hoorn maatje te groot voor Hisalis H1: 2-7

Verenigingen

Heren 1 van hockeyvereniging Hisalis trad zondag 14 mei aan tegen koploper Hoorn. Die hadden er zin in en lieten zien waarom ze bovenaan staan door hun snelle en zorgvuldige spel.

Hoorn kwam na 10 minuten op voorsprong uit een strafcorner: keeper Yorik Dijkhuis hield de bal in eerste instantie tegen, maar uiteindelijk kwam de bal toch voor de voeten van de handige spits van Hoorn die de bal op de plank legde: 0-1. Verder bood Hisalis de eerste helft goed tegenspel aan Hoorn, het publiek zag kansen aan beide kanten.

Drie minuten na rust gaf Hoorn een verre scoop diep links in de cirkel. De aanvaller van Hoorn nam goed aan maar vond keeper Dijkhuis op zijn pad. De bal werd daarna rond gespeeld en alsnog in het doel geslagen vanaf de rechterkant. De volgende strafcorner van Hoorn was een variant die niet goed ging, maar in derde instantie werd dan toch de 0-3 door de bezoekers gescoord. Kort voor het einde derde kwart zette Hoorn een razendsnelle counter op vanaf hun achterlijn. De twee aanvallers konden de keeper van Hisalis kansloos uitspelen en maakten de 0-4.

Hisalis kwam meer in de verdrukking, maar af en toe wist Hisalis toch door de verdediging van Hoorn heen te breken. Een Hisalis aanvaller werd op de stick geslagen maar kreeg voordeel van de scheidsrechter. De bal kwam vervolgens via een verdediger op de kop cirkel bij Hidde Kuiper terecht. Die creëerde zelf zijn ruimte met zijn typische draaibeweging en sloeg de bal onhoudbaar op de plank: 1-4. Vlak voor het einde derde kwart pushte een Hoorn-aanvaller de bal over de liggende Hisaliskeeper heen zodat het 1-5 werd.

In het laatste kwart liet Maarten de Wit nog enkele mooie aanvalsacties zien waarbij hij meerdere verdedigers wist te passeren en in de cirkel gevaarlijk voor Hoorn werd. De Wit haalde een strafcorner die specialist Sam Hoekstra onhoudbaar in het net kegelde met zijn sleeppush: 2-5. De laatste minuten toonde Hoorn nog hun klasse met weer enkele goede counters waaruit zij nog twee keer scoorden, zodat de eindstand 2-7 werd.
Wedstrijdverslag: Caroline van den Bosch