Waardering voor Sandra Bijwaard en Hans van Noord. | Foto: pr
Waardering voor Sandra Bijwaard en Hans van Noord. | Foto: pr Foto: pr

Waarderingsspelden voor oud-bestuursleden bij clubkampioenschappen bij RTV De Bollenstreek

Verenigingen Sport

Bij RTV De Bollenstreek werden donderdag 11 mei de traditionele clubkampioenschappen verreden. Voor de start van de wedstrijd werden eerst 2 oud-bestuursleden door de KNWU in het zonnetje gezet voor hun jaren lange inzet voor de vereniging: Sandra Bijwaard en Hans van Noord.

De renners en rensters mochten door de vochtige omstandigheden hun borst nat maken. Er werd in 3 categorieën gereden. De 40 plus, 40 min en nieuwelingen en damescategorie.

Vanwege een vroege vlucht werd er al snel een definitieve plooi in de wedstrijd gelegd. De zes koplopers Etienne van Poucke, Sander Huinen en Sem v/d Putten (allen Swabo), Roy Brouwer, Rob Janssen en Luke Kooij werkten eendrachtig samen en konden al snel een mooie voorsprong opbouwen die door het overgebleven peloton niet meer te dichten was.

Verrassend in de kopgroep waren good old Rob Janssen als enige 40-plusser en Roy Brouwer die pas vorig jaar zijn intrede maakte in het peloton. De Swabo-mannen maakten de koers hard, maar kregen deze strijders net als Luke Kooij niet uit het wiel. Toen het weer echt Ronde van Italië-achtige vormen ging aannemen (het kwam met bakken uit de hemel) werd het rondebord op 3 gezet en kon de finale beginnen.

De sprint in de C-categorie leverde een knappe overwinning op voor nieuweling Tygo vd Putten. Hij redde het net voor Micha Bijster en Joël Willemsen. Omdat Rob Janssen als enige 40-plusrenner was mee geslopen in de kopgroep, kon hij solo naar de winst. In de sprint van het peloton haalde de buffel Chris Cappel het net met een banddikte voor de bom van Hillegom Hans van Eijk. 

De finale van de 40 min-categorie werd een spervuur van aanvallen door de Swabo-mannen waar Roy Brouwer en Luke Kooij op moesten antwoorden. Dit brak ze uiteindelijk toch op waardoor het podium door de Swabo-mannen werd ingevuld. In een mooie sprint won Sem vd Putten voor Sander Huinen en Etienne van Poucke. Dubbel feest dus bij de familie vd Putten ondanks het slechte weer.

Uit de krant