Jasper Kroon (l) ontvangt de voorzittershamer van aftredend voorzitter Lex Hunnekink (r).
Jasper Kroon (l) ontvangt de voorzittershamer van aftredend voorzitter Lex Hunnekink (r). Foto: pr

Voorzitterswissel bij Scouting Graaf van Lynden

Verenigingen

Scouting Graaf van Lynden in het Keukenhofbos heeft op maandag 13 november afscheid genomen van Lex Hunnekink als voorzitter. In totaal is Hunnekink 17 jaar voorzitter geweest, maar hij heeft een veel langere historie bij de Graaf van Lynden. Hij is binnengekomen als jeugdlid toen hij zeven jaar was. Nu, na bijna 40 jaar en vele rollen binnen het bestuur, neemt hij afscheid en gaat hij zich op andere activiteiten richten. 

In zijn afscheidsspeech gaf hij aan dat Graaf van Lynden altijd een plaatsje bij hem in zijn hart zal houden. Ook omdat hij hier veel vrienden en zijn vrouw heeft ontmoet. Als dieptepunt in zijn vrijwilligerswerk bij de scouting noemt hij het overlijden van lid en vrijwilliger Roel. Die zal altijd een plaatsje hebben bij zowel Hunnekink als de scouting zelf.
Hunnekink geeft aan dat hij nog niet helemaal verdwijnt bij de scouting. “Het sedumdak moet nog een onderhoudsbeurt krijgen en de blokhut moet nog in de beits gezet worden. Ik blijf dus nog even rond de blokhut hangen”, aldus Hunnekink.
Jasper Kroon is unaniem aangenomen als nieuwe voorzitter van de stichting. Hij zal de taken van Hunnekink overnemen en is voor een periode van vier jaar verkozen.

Uit de krant