Afbeelding
Foto: pr

Eerste Bollenstreekgala wil De Zwarte Tulp en onderzoek bij LUMC steunen

Zakelijk

REGIO • Bij Hotel Van der Valk Sassenheim vindt zaterdag 10 november voor het eerst het Bollenstreekgala plaats. Hiermee wil de organisatie (in handen van de Gildemeesters Bollenstreek) de sociale samenhang versterken en geld ophalen voor twee goede doelen. Er zijn nog tafels beschikbaar.

Door Ruth Eppink

Bedrijven kunnen een tafel voor tien personen reserveren voor 2.500 euro. Individuele personen kunnen een stoel reserveren voor 250 euro. Momenteel zijn nog zo'n 7 tafels beschikbaar. Het wordt een avond vol culinair genieten en entertainment. "Tijdens dit gala kijken we terug op een zeer geslaagd bollenjaar, worden bestaande relaties verbeterd en nieuwe contacten gelegd", zegt secretaris Herman Hollander van de Gildemeesters Bollenstreek en voorzitter van museum De Zwarte Tulp. De Bollenstreek is een prachtig gebied, dat is wereldwijd bekend. "Maar vraag je een inwoner daarnaar, dan hoor je meestal alleen dat het hier in de lente zo prachtig is. We willen ervoor zorgen dat iedere inwoner ervan doordrongen raakt dat de Bollenstreek jaarrond meer dan de moeite waard is. We mogen echt trots zijn op onze streek", benadrukt Hollander bevlogen.

Onderzoek naar kanker
De netto-opbrengst van het Bollenstreekgala kent twee bestemmingen. De ene helft gaat naar museum De Zwarte Tulp, ten behoeve van de nieuwe wintertuin. De andere helft gaat naar het baanbrekende onderzoek naar kanker van prof. Rob Tollenaar en dr. Wilma Mesker en hun team aan het LUMC te Leiden. Zij ontwikkelen een test waarmee in een bloedmonster verschillende soorten kanker in een heel vroeg stadium kunnen worden aangetoond."Maar er is meer", meldt Hollander. Hij wijst op een initiatief om het aanzien van de Bollenstreek naar een nog hoger niveau te tillen. "We bieden de mogelijkheid kunstwerken te adopteren. Stel je een 1,75 meter hoge tulp voor, gemaakt van polyester. Deze worden door kunstenaars veredeld tot prachtige, kleurrijke kunstwerken. Die tulpen kunnen dus geadopteerd worden en het is de bedoeling om ze - verspreid over de Bollenstreek - neer te zetten als een opvallend ijkpunt op mooie locaties. Zo vormen ze een route door onze streek. Een route van tulp tot tulp dus, en daarmee krijg je een goed beeld van het geweldige landschap dat de Bollenstreek rijk is", aldus Hollander.

Aanmelden
Bedrijven of particulieren die nog willen deelnemen aan het eerste Bollenstreekgala, kunnen zich aanmelden. Voor meer informatie en aanmelding: zie www.gildemeestersbollenstreek.nl en klik op evenementen. Voor het gala geldt een kledingvoorschrift: black tie.

Uit de krant