De Engel viert 90-jarig bestaan met jubileumprogramma | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Eric en Karin (rechts) Juffermans vormen de derde generatie.
Eric en Karin (rechts) Juffermans vormen de derde generatie. (Foto: Esther Akerboom)

De Engel viert 90-jarig bestaan met jubileumprogramma

  Zakelijk

FEEST • Het echtpaar Juffermans opende 90 jaar geleden op 29 april De Engel, een buurtcafeetje tussen Sassenheim en Lisse. Het is uitgegroeid tot het hotel, restaurant, café en zalencentrum dat iedereen in de omgeving wel kent. Inmiddels is de zaak in handen van de derde generatie Juffermans, namelijk neef en nicht Eric en Karin. Zij hebben een leuk programma samengesteld om het jubileum te vieren.

Door Esther Akerboom

Ondanks de enorme drukte in deze tijd van bollentoerisme vinden zij toch een gaatje om over hun Engel te vertellen. "Onze opa en oma namen in 1929 dit pand, voorheen een herberg, over en openden een buurtcafé. Opa stierf vrij snel en oma heeft het in haar eentje doorgezet, terwijl zij acht kinderen had", vertelt Eric. "Twee van haar zoons, Wim en Dick, hebben de zaak later overgenomen en uitgebreid. Het restaurant kwam erbij, de serre werd eraan gebouwd. Die was destijds heel apart, met twee bomen erin." In de loop der jaren werden er zalen bijgebouwd en hotelkamers gerealiseerd. Ook Karin en Eric begonnen te werken in het familiebedrijf en zij namen 15 jaar geleden het stokje over en gingen toen direct met de tijd mee. "We hebben toen alles vervangen en gerestyled en er nog meer hotelkamers bij gemaakt. De zaal heeft afgelopen maart voor de tweede keer een opknapbeurt gekregen en het restaurant is ook weer aan vernieuwing toe. We blijven daar actief mee bezig."

Tussen de bedrijven door helpen de twee hun gasten aan een drankje. Over een gebrek aan gasten heeft De Engel dan ook niet te klagen. "We hebben heel veel lokale vaste gasten, in het café en ook in het restaurant. Maar er komen ook heel veel toeristen, families, zakenmensen en fietsers. Het is een heel brede klandizie, dat is juist het leuke", aldus Karin. En met die brede klandizie is ook rekening gehouden toen ze het jubileumprogramma bedachten. Er is iets leuks te doen voor alle leeftijden. Een kleurwedstrijd waarmee een pannenkoekenfeest te winnen valt, een familiefietstocht inclusief puzzel, hapje en drankje, een 70-plus diner, een culinaire quiz en in november eindigt het met de 'crazy' afsluiting, waarover de eigenaren nog niks willen verklappen. Het jubileumprogramma is als flyer verkrijgbaar bij de Engel en te bekijken op www.restaurant-de-engel.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>