Afgeschreven ICT krijgt lokale bestemming | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl

Afgeschreven ICT krijgt lokale bestemming

  Zakelijk

REGIO n HLT Uitdaging gaat de samenwerking aan met sociaal ICT-ondernemer Copiatek. Zij zijn de landelijke ICT-partner van de Nederlandse Uitdaging en dragen er, samen met lokale Uitdagingen, zorg voor dat door bedrijven, gemeenten en instanties afgeschreven ICT weer een lokale bestemming krijgt.

De afspraken zijn even simpel als doeltreffend. Op de website www.hltuitdaging.nl is een link geplaatst waarop bedrijven/gemeenten/instanties/onderwijs hun afgeschreven apparatuur aanmelden. Dat kan gaan om laptops, printers, telefoons, beeldschermen, servers, etc.
De aanmeldingen worden via de HLT Uitdaging doorgegeven aan Copiatek, die de afgeschreven ICT gratis ophaalt bij de aanbieders, zorg draagt voor het veilig wipen van de data en het gebruiksklaar maken van de laptops, computers en printers voor een tweede leven.
Vrijwilligersorganisaties- en initiatieven, stichtingen en verenigingen melden hun vraag op ICT-gebied aan via de website van de HLT Uitdaging. Die legt contact met Copiatec, waarna matches gerealiseerd kunnen worden. Een win-winsituatie voor alle partijen. Duurzaamheid is een van de pijlers van HLT Uitdaging; de samenwerking met Copiatek is daar een mooi voorbeeld van.
Deze duurzaamheidsdeal is nog voor de eerste HLT Beursvloer gesloten. Die vindt donderdag 31 oktober plaats van 17.00 tot 19.00 uur bij CNB aan de Heereweg 347. Burgemeester Lies Spruit van Lisse geeft met een slag op de gong het startsein voor het event.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>