College op bezoek bij IP One | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Kees van der Zwet, Denis Wassenaar van IP One en Lies Spruit.
Kees van der Zwet, Denis Wassenaar van IP One en Lies Spruit. (Foto: Arie in 't Veld)

College op bezoek bij IP One

  Zakelijk

Werden er al eerder door het college bedrijfsbezoeken afgelegd, nu is de draad weer opgepakt met een bezoek aan de firma IP One op de Heereweg nabij Meer en Duin. Volgens burgemeester Lies Spruit kan dit soort bezoeken bijdragen aan het verbeteren van de dienstverlening.

Door Arie in 't Veld

Wethouder Kees van der Zwet stelde dat zoiets erg goed kan als men zich op de werkvloer van de bedrijven bevindt en het nodige over het bedrijf te weten komt en de eigenaar spreekt. "Een en ander wordt ook geadviseerd door Bureau Berenschot dat ons de aanbeveling deed om dit soort bezoeken te doen om dichter bij elkaar te komen."

Denis Wassenaar van IP One zei het bezoek als heel positief ervaren te hebben. "We zijn ook trots op dit bezoek in de overtuiging dat het gemeentebestuur in z'n algemeenheid niet of nauwelijks weet welke bedrijven op Meer en Duin zijn gevestigd. Dit is een begin van een kennismaking. We hebben een bedrijf dat gave diensten aanbiedt op het gebied van telecom. Met als klanten onder andere Theater Carré, het openbaar vervoer in een aantal provincies waarvan we het IT-verkeer in handen hebben. In feite dus een groothandel in verbindingen op het gebied van vaste telefonie, mobiele telefonie en internet."

Wassenaar geeft aan dat steeds meer ondernemers hun zakelijke vaste telefoniekosten als extreem hoog ervaren. "Dit is natuurlijk niet meer van deze tijd. VoIP-telefonie van IP One helpt klanten om flink te besparen op hun vaste telefoonverkeer, namelijk vast telefoonverkeer via internet. Een centrale is dan niet meer nodig. Ook als onze klanten met flexibele werkplekken en/of telewerkers werkt, is onze vaste telefoniedienst een perfecte oplossing. Medewerkers zijn namelijk altijd op hetzelfde telefoonnummer bereikbaar, waar ze ook zijn. Een en ander bespaart de klant op jaarbasis veel geld. Daarnaast kan het basispakket gemakkelijk uitgebreid worden met diverse extra's. Zo kunnen bijvoorbeeld twee nummers worden gekoppeld aan één simkaart. Dit heet vast mobiel en is handig als privé- en zakelijke gesprekken gescheiden moeten blijven. Ook datasimabonnementen voor bijvoorbeeld tablets en dongels behoren tot de mogelijkheden. De up- en downloadsnelheid zijn beide altijd razendsnel bij glasvezel. Het uploaden van grote bestanden is dus voortaan zo gebeurd."

Burgemeester Spruit hoorde dat bij IP One alles in de cloud wordt gezet. Zij wilde weten in hoeverre werken in de cloud voor Lisse belangrijk kan zijn bij grote computerstoringen zoals die onlangs plaatsvonden. Van der Zwet zei dat het voor dit soort bedrijven uitermate belangrijk is dat kan worden beschikt over glasvezel en dat dit uitgebreid moet worden. Wassenaar zat ook met vragen, onder meer over de slechte bereikbaarheid van zijn bedrijf in de Keukenhoftijd, met name op de dinsdag en donderdag. "Dat neemt niet weg dat Lisse een fantastische plaats met goede faciliteiten is om je als ondernemer te vestigen. Het enige dat we nog wel missen is een goede busverbinding, want daar schort het nog wel eens aan."

Het werkbezoek van het college bleek voor beide partijen leerzaam.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>