Ondernemersnetwerk ‘Meer Door Vrouwen’ is van start gegaan | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Vlnr achter: Caroline Glas, Mirjam de Best, Sanneke Nulkes. Vlnr voor: Lies Spruit en Jeanet van der Laan | Foto: pr
Vlnr achter: Caroline Glas, Mirjam de Best, Sanneke Nulkes. Vlnr voor: Lies Spruit en Jeanet van der Laan | Foto: pr (Foto: pr)

Ondernemersnetwerk ‘Meer Door Vrouwen’ is van start gegaan

  Zakelijk

Bijna 80 vrouwen kwamen maandagavond 9 maart, een dag na Internationale Vrouwendag, naar de Oude Pastorie in Lisse voor een eerste netwerkbijeenkomst met als thema: Vrouw & Zichtbaarheid.

Het idee kwam van burgemeester Lies Spruit van Lisse en ondernemer Mirjam de Best van de Slaapkamer van Lisse. In haar column op de gemeentelijke website gaf Spruit aan meer zichtbaarheid te willen voor ondernemende vrouwen en dat een netwerk voor vrouwen hieraan kan bijdragen.

Bezoek van college
Enige tijd geleden bezocht Spruit samen met de wethouders Jeanet van der Laan, Jolanda Langeveld en Kees van der Zwet en gemeentesecretaris Boudewijn Marinussen een aantal ondernemers op de Heereweg. Onder de naam ‘Smakelijk Winkelen Heereweg’ hebben deze ondernemers zich in 2017 verenigd op initiatief van Mirjam de Best. Het viel de burgemeester op dat er veel vrouwelijke ondernemers waren onder de deelnemende bedrijven. En hoewel er veel vrouwen werkzaam zijn in ondernemingen en bestuurlijke functies, zijn zij niet altijd duidelijk zichtbaar. Op dit werkbezoek en in latere contacten is toen het idee ontstaan om in Lisse een netwerk voor vrouwelijke ondernemers op te richten.

Nieuwe inzichten
De vrouwelijke ondernemers van Smakelijk Winkelen Heereweg nodigden alle ondernemende vrouwen van Lisse en de regio uit om met elkaar een vrouwennetwerk op te richten. Na een welkomstwoord van burgemeester Lies Spruit, voerden onderneemster Mirjam de Best, trainer en coach Sanneke Nulkes en wethouder Jeanet van der Laan het woord. Ook zij benadrukten dat het belangrijk is dat ondernemende vrouwen meer zichtbaar moeten zijn en door samenwerking tot nieuwe inzichten en ideeën kunnen komen.

Enthousiaste reacties
Meer Door Vrouwen is niet alleen bedoeld voor vrouwen met een eigen zaak, maar ook voor bijvoorbeeld winkelmanagers, freelancers, zzp’ers, kortom: voor alle ondernemende vrouwen. Dat het oprichten van een vrouwennetwerk een goed initiatief is, bleek wel uit de hoge opkomst en de enthousiaste reacties van de aanwezige vrouwen. Het is wel zeker dat deze geslaagde netwerkbijeenkomst een vervolg krijgt. Meer info over het nieuwe vrouwennetwerk Meer Door Vrouwen voor Lisse en omstreken staat op www.deslaapkamervanlisse.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>