Logo lissernieuws.nl
<p>Burgemeester Spruit op bezoek bij het 100-jarige Hobaho, met links Sam van Egmond, directeur bemiddelen en rechts Foeke Gardenier, algemeen directeur.</p>

Burgemeester Spruit op bezoek bij het 100-jarige Hobaho, met links Sam van Egmond, directeur bemiddelen en rechts Foeke Gardenier, algemeen directeur.

(Foto: Corine Zijerveld)
Kort nieuws

Burgemeester Lies Spruit feliciteert Hobaho met 100-jarig bestaan

  Zakelijk

Burgemeester Lies Spruit van Lisse heeft maandagmiddag het Lissese bedrijf Hobaho by Dümmen Orange bezocht ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan. Zij bracht namens het college van burgemeester en wethouders de felicitaties over aan directeur Foeke Gardenier en zijn medewerkers.

Vanwege de coronamaatregelen werden de festiviteiten voor het personeel grotendeels online gehouden. Burgemeester Spruit sprak de medewerkers toe via de speciaal georganiseerde talkshow vanuit het kantoorpand van Hobaho.
“Het jubileum is een geweldige mijlpaal voor het bedrijf en haar personeelsleden”, aldus de burgemeester. “In Lisse zijn we maar wat trots op Hobaho, een toonaangevende onderneming in de bollenindustrie, die steeds bezig is met verbetering en vernieuwing.”

Herkomst naam Hobaho
Hobaho is nu al honderd jaar gespecialiseerd in de bemiddeling en de veiling van bloembollen. Sinds 2016 is het Lissese bedrijf onderdeel van Dümmen Orange. De naam Hobaho is afkomstig van de eerste twee letters van de achternamen van de oprichters, honderd jaar geleden. Het waren de heren L.J. Homan, H. Bader en D. Hogewoning. Zij gebruikten de afkorting Hobaho in eerste instantie als telegramadres.

Meer berichten