Afbeelding
Foto:

Lisse krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers

Zakelijk

In Lisse is een nieuw Broodfonds in oprichting. Voor ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben, is dit solidaire vangnet voor en door ondernemers bedacht. Hierin steunen zij elkaar bij ziekte met schenkingen. Het nieuwe Broodfonds heeft nog plaats voor zelfstandigen uit de omgeving. Op maandag 16 mei is er een informatiebijeenkomst in De Loft Lisse.

Bart Sosef is initiatiefnemer van het nieuwe Broodfonds. Hij is enthousiast over het Broodfonds en zoekt ondernemers die aan willen sluiten: “Ik ben enorm gecharmeerd van het principe van het Broodfonds. Goed om te zien dat het zichzelf al bewezen heeft. Ik zie ernaar uit mee te doen met de nieuwe groep uit regio Lisse, met ondernemers van divers pluimage. Het is een zakelijke afspraak met elkaar. Maar in de kern gaat het over vertrouwen en compassie met je medeondernemers. Dat spreekt me aan. Ik zie het als een meerwaarde dat ik zo andere, gelijkgestemde ondernemers verder leer kennen.”

Vertrouwd principe
Het idee van ieder Broodfonds is eenvoudig: deelnemers kennen en vertrouwen elkaar. De maximaal vijftig deelnemers zetten elke maand een vast bedrag opzij op een persoonlijke bankrekening. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt en minder of geen inkomen meer heeft, maken alle anderen schenkingen over. Bij elkaar vormen die kleine bedragen een maandinkomen voor de zieke. Het geld dat deelnemers niet schenken, blijft van henzelf.

Sterk netwerk
In Nederland zijn sinds 2011 al 623 Broodfondsen opgericht door meer dan 28.000 zelfstandigen. Het uitgangspunt van alle Broodfondsen is elkaar helpen als het nodig is. In een Broodfonds kennen deelnemers de mensen die zij steunen. Zij maken samen een aantal basisafspraken, die het eenvoudig en betaalbaar houden. Zij organiseren daarvoor jaarlijks een paar bijeenkomsten. Met regelmaat ontstaan er mooie zakelijke initiatieven in Broodfondsen.

Nieuwsgierig?
Een Broodfonds is er voor ondernemers met en zonder personeel, met VOF of BV en voor allerlei beroepen. Wil je meer weten over dit nieuwe Broodfonds? Stel je vraag op de informatieavond. Die is op maandag 16 mei om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in De Loft Lisse, Heereweg 345. Graag vooraf aanmelden via de website broodfonds.nl/over_ons/contact?info=1008.
Meer info is te vinden op www.broodfonds.nl, twitter.com/broodfonds of facebook.com/broodfonds.

Uit de krant