Sjaco Griffioen nodigt 100-jarigen uit de regio uit zich op te geven voor de jubileumbrunch vanwege het 100-jarig bestaan.
Sjaco Griffioen nodigt 100-jarigen uit de regio uit zich op te geven voor de jubileumbrunch vanwege het 100-jarig bestaan. Foto: pr

Intratuin Lisse op zoek naar 100-jarigen voor gratis jubileumbrunch

Zakelijk

Nog geen jaar na opening vieren dat je 100 jaar bestaat: Intratuin Lisse doet het. In 2023 is het precies 100 jaar geleden dat het bedrijf werd opgericht in Voorschoten, en daarom organiseert het grootste tuincentrum van de regio een feestelijk jubileumweekend op 11 en 12 maart. Extra leuk: voor inwoners in onze regio die dit jaar honderd jaar oud zijn óf worden serveert Intratuin Lisse een gratis brunch.

De datumkeuze voor het jubileumweekend is niet willekeurig: op 10 maart is het precies twee jaar geleden dat Intratuin Lisse zou openen in het gerenoveerde Overvechtpand. De brand op 8 februari 2021 gooide letterlijk roet in het eten, waarna er een nieuw plan werd gemaakt én uitgevoerd. Eigenaar Sjaco Griffioen loopt trots rond in zijn nieuwe tuincentrum. “Met de opening van ‘Eten in de Proeftuin’ en de Klautertuin hebben we de grote bouw afgesloten. In 2023 openen we nog een buitenterras en privézaal, maar dan zijn we wel even klaar met bouwen” lacht hij.

Een stukje geschiedenis
Maar hoe zit het dan met dat 100-jarig bestaan? Griffioen legt het uit. “In 1923 begon mijn grootvader in Voorschoten met het kweken van planten. Hij startte klein, maar elk jaar moesten er meer kassen worden gebouwd om alle planten de winter te laten overleven. Mijn vader en oom kwamen later ook in het bedrijf, en de kwekerij groeide langzaam tot tuincentrum.”
In 1982 sloot het bedrijf zich aan bij Intratuin. “Ik kwam in 1989 in de zaak, vers van de tuinbouwschool. We waren een begrip in de Leidse regio, maar vanwege de beperkte groeimogelijkheden verkocht ik de grond in 2008. Het kostte wat moeite om een nieuwe plek voor ons familiebedrijf te vinden, maar gelukkig vonden we ons nieuwe thuis in Lisse!”

Bijzondere lunch
100 jaar ‘Griffioen’ dus! Om dit te vieren is het tuincentrum op zoek naar inwoners van de regio die in 2023 honderd jaar zijn of worden. Voor hen wordt er een feestelijke brunch georganiseerd op 11 maart. Bent of kent u iemand met deze respectabele leeftijd? Meld hen dan snel aan via marketing@lisse.intratuin.nl. Vermeld in deze mail de naam, woonplaats en telefoonnummer. Per persoon mag er één begeleider meebrunchen. Er is in totaal plaats voor 100 personen.

Feestelijk jubileumweekend op 11 en 12 maart
11 en 12 maart staan compleet in het teken van het jubileum. Klanten krijgen een lekker glas bubbels tijdens het winkelen, er worden workshops en demonstraties georganiseerd en er staan goodiebags klaar voor de eerste 100 klanten. Ook gelden speciale jubileumaanbiedingen op (tuin)planten, dierbenodigdheden, potterie en tuinmeubelen. En met hopelijk een warme zomer in het vooruitzicht wordt natuurlijk ook de barbecueafdeling niet vergeten!

Over Intratuin Lisse
Intratuin Lisse is elke dag geopend tot 17.30 uur (zondag tot 17.00 uur). Op elke donderdag en vrijdag is het koopavond tot 21.00 uur. Voor meer informatie over het tuincentrum kunt u terecht op www.intratuin.nl/lisse of op de socialmediakanalen van het tuincentrum: @intratuinlisse.

Uit de krant