Jonge mantelzorgers: Get together! in de Greef | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Jonge mantelzorgers hebben vaak zorgen over hun zieke ouder. Get together in De Greef brengt ze in contact met gelijkgestemden, waar ze een uitlaapklep hebben en ook gewoon plezier kunnen maken.
Jonge mantelzorgers hebben vaak zorgen over hun zieke ouder. Get together in De Greef brengt ze in contact met gelijkgestemden, waar ze een uitlaapklep hebben en ook gewoon plezier kunnen maken. (Foto: pixabay)

Jonge mantelzorgers: Get together! in de Greef

  Zorg & Welzijn

WelzijnsKompas en Welzijnskwartier starten samen een nieuwe activiteitenreeks speciaal voor jonge mantelzorgers.

Iedere derde donderdagmiddag van de maand van 16.00 tot 17.30 uur kunnen kinderen van 10 t/m 14 jaar samenkomen in jongerencentrum De Greef, Ruishornlaan 21, voor leuke activiteiten, ontmoeting en informatie over aansprekende thema's rondom mantelzorg. Richelle - stagiair van Welzijnskwartier en zelf jonge mantelzorger - neemt een grote rol op zich in de organisatie van het project. Deelname is gratis.
Een op de tien jongeren is mantelzorger. Zij hebben taken en zorgen die niet altijd passen bij hun leeftijd. Denk hierbij aan het letten op het innemen van medicijnen, of het naar school en bed brengen van een broertje of zusje, het tolken en overnemen van regelzaken vanwege slechte beheersing van de Nederlandse taal. Jonge mantelzorgers zijn hele normale kinderen en jongeren, met een bijzondere thuissituatie. Ze zijn niet zielig, maar verdienen wel aandacht en passende ondersteuning.
In het programma is ruimte voor ontspanning en samen leuke dingen doen en worden thema's die mantelzorg raken besproken. Deze middag staat de jonge mantelzorger centraal en ontmoeten zij andere jonge mantelzorgers.

Programma
Donderdag 20 februari is de eerste bijeenkomst en wordt er een nerfbattle gehouden en vertelt mantelzorgadviseur Edith Schouten over waarom deze middagen voor jonge mantelzorgers er zijn. Donderdag 19 maart wordt het spel 30 seconds en Who's the dude gespeeld, gekoppeld aan een bijpassend thema. Benieuwd wat er meer op het programma staat? Kijk dan even op de website van WelzijnsKompas en op de Facebook en Instagram van het jongerenwerk Lisse.

Praktische info
Iedere derde donderdag van de maand van 16.00 tot 17.30 uur, m.u.v. de schoolvakanties. Deelname is kosteloos en vooraf opgeven wenselijk. Aanmelden kan door te mailen naar info@welzijnskompas.nl onder vermelding van deelname Get together.


Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>