Logo lissernieuws.nl
Jan de Vries wordt per 1 september directeur-bestuurder bij DSV|verzorgdleven.
Jan de Vries wordt per 1 september directeur-bestuurder bij DSV|verzorgdleven. (Foto: pr)

Jan de Vries wordt nieuwe directeur-bestuurder van DSV|verzorgd leven

  Zorg & Welzijn

Jan de Vries (1971) wordt per 1 september 2020 benoemd tot directeur-bestuurder van DSV|verzorgd leven. Hij volgt Hennie Kenkhuis op die vanaf 1 november 2019 als interim bestuurder leiding gaf aan de organisatie en de eerste fase van het herstelproces heeft geleid na de financiële problemen die zich in 2019 openbaarden.

DSV verleent als zorginstelling intramurale en extramurale diensten aan kwetsbare ouderen in de gemeenten Katwijk en Lisse. Met betrokken en persoonsgerichte zorgverlening is DSV geworteld in de lokale samenleving en voelt zich daarmee verbonden.
Jan de Vries is een ervaren directeur-bestuurder en is momenteel directeur van het leerwerkbedrijf Rijnvicus in Alphen aan de Rijn. Van 2009 – 2018 was hij directeur-bestuurder van woningcorporatie Rijnhart Wonen in Leiderdorp en Zoeterwoude. Daarvoor was hij werkzaam bij andere woningcorporaties en in de uitzendbranche, waar hij na zijn studie bedrijfseconomie zijn loopbaan is begonnen.

Verbindend
Hij heeft in zijn huidige en vorige functies laten zien dat hij organisaties door een moeilijke fase kan loodsen en weer succesvol kan laten zijn. Hij is financieel onderlegd, heeft veel kennis van (zorg)vastgoed en kent de regio. We hebben hem leren kennen als een verbindende persoon die met visie en enthousiasme de transitieopgave zal oppakken. Hij is maatschappelijk betrokken, samen met zijn vrouw. De overstap naar deze functie bij DSV sluit daar naadloos op aan.
Jan de Vries: “Deze functie kwam ongezocht op mijn pad en ervaar ik als een cadeau. Als jonge jongen ken ik het visserijbedrijf en Katwijk vanuit de familie. De VVT-zorg is nieuw, maar de regio niet. DSV maakt een moeilijke fase door en het is voor mij een eer mijn ervaring en capaciteiten in te zetten om van DSV weer een gezond en zeewaardig bedrijf te maken.”
1 september zal Jan de Vries starten en met de organisatie, bewoners en partners kennis gaan maken. Tot die datum rondt hij zijn functie bij Rijnvicus en de gemeente Alphen aan den Rijn af.

Meer berichten