Logo lissernieuws.nl
Foto: pixabay

Cursus Positief Leven voor meer veerkracht

  Zorg & Welzijn

Lisse • In plaats van te kijken naar wat er niet goed is, zijn er ook positieve manieren om naar jezelf te kijken: met begrip voor je eigen menselijkheid en imperfectie, met optimisme en met aandacht voor je sterke kanten. Iedereen die dit graag wil gaan toepassen in zijn/haar leven kan zich aanmelden voor de cursus Positief Leven.

Stress, piekeren, spanning en ontspanning: hoe herkennen wij het bij onszelf en hoe kan er (anders) mee omgegaan worden, waardoor er veerkracht als alternatief voor 'sterk zijn' ontwikkeld kan worden? Hoe wordt welbevinden ervaren? En hoe realiseert men eigen mogelijkheden en de omgang met normale stress in het leven?

In vijf bijeenkomsten wordt op een laagdrempelige manier kennisgemaakt met ontspannings- en mindfulnessoefeningen, leert men wat stress is en hoe het komt dat wij piekeren, en hoe je je veerkracht kunt versterken. De lessen bevatten praktische tips en oefeningen waarmee je productief kan zijn en een bijdrage kan leveren aan de samenleving. Een groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers.

Deze cursus is een samenwerking tussen Welzijnskompas en preventie GGZ Rivierduinen. De data zijn: donderdag 12, 9, 26 november en 3, 10 december van 10.00 – 12.00 uur. Voor deze cursus wordt een bijdrage gevraagd van 7,50 euro dit is inclusief een kopje koffie/thee.

De cursus wordt gegeven in Medisch Centrum Lisse, Nassaustraat 31b. Inschrijven: per e-mail: info@welzijnskompas.nl onder vermelding van: deelname training Positief Leven! voorzien van naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer. Of telefonisch via 0252-757100 (op werkdagen tussen 09.00-12.30uur)

Meer berichten